Unitas doet zijn enige plicht

30 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Unitas staat na de zege weliswaar vierde op de ranglijst, maar het heeft de tot nu toe veertien verzamelde punten vooral te danken aan de korte periode dat de selectie nog compleet was. Van de eerste vier duels werden er drie gewonnen. Precies een maand later mag de club blij zijn dat het tegen de niet tegenstribbelende hekkensluiter drie punten heeft kunnen pakken. Belangrijke punten, weet aanvoerder Ramon Putters dus ook. ,,Een nederlaag als die tegen Longa, de 1-7, zal ons niet meer overkomen. In die week ging werkelijk alles mis. Maar we weten wel dat we naar de ploegen rond de zevende plek moeten gaan kijken. Als we daar kunnen blijven hangen dit seizoen denk ik dat we tevreden mogen zijn.”

Zwaarbevochten zege op nummer laatst Margriet GORINCHEM - Van het Unitas in de huidige situatie wordt in voetballend opzicht weinig verwacht. Slechts de punten tegen de laagvliegers zijn een must en aan die plicht voldeed de ploeg afgelopen zondag. Op de koude middag won het in een daarbij passend duel zwaarbevochten met 1-0 van nummer laatst Margriet. André Zondag, die voorin weinig steun had, werd kort na rust gevloerd. De daaruit volgende strafschop schoot hij zelf overtuigend binnen.

door Boudewijn Venekamp

Unitas wacht een zwaar programma met uitwedstrijden tegen koplopers Oss’20 en Nuenen. Hoewel het er dus niet naar uitziet dat de roodbroeken lang van die vierde plek zullen gaan genieten, is er in ieder geval wel weer even lucht. De grote blessuregolf, waardoor trainer Philip den Haan met zeer veel passen en meten nog maar net een elftal kan samenstellen, is de simpele verklaring van een met zichzelf worstelend Unitas. Wie benieuwd is naar de omvang van de ziekenboeg hoeft bij een thuiswedstrijd enkel even de knalrode jassen op de eerste rij van de tribune te tellen. Zondag waren dat er acht. Jeremy Geleijns, Richard van Gils en Johan van der Stelt kampen alledrie met kapotte kruisbanden en lijken dit seizoen zelfs helemaal niet meer in actie te komen.

Na een kwartier voetbal zat het er ook alweer op voor linksback Chris Damen, die wegens een knieblessure vervangen moest worden door Bekri Bajaktaraj. Margriet, dat na de nederlaag wegzakte naar de laatste plaats op de ranglijst, kon ook een zwaar gehavend Unitas geen pijn doen. De thuisploeg probeerde op zijn beurt het spel te maken, maar kwam tegen Margriet lange tijd niet tot een goede aanval. Pas een paar minuten voor de pauze kreeg Unitas ineens drie grote kansen. Na een mooi boogballetje van John Roubos kwam Richard Smaal vrij voor de doelman te staan. Hij probeerde deze te passeren met de hem bekende sleepbeweging. Maar Smaal, die sinds zijn enkeloperatie ook nog niet de oude is, stuitte op de benen van de doelman. Nog voor rust was Putters twee keer dicht bij een treffer. Eerst gleed hij bij de tweede paal een vrije trap van Mohamed Boukrouche over het doel. Even later haalde hij van twintig meter uit, maar zag hij zijn inzet gekeerd worden.

Waar het voor de thee dus niet lukte, was het direct na de hervatting wel raak. Jamy Goemaat, die na de blessure van Damen naar de linkerkant was verhuisd, lepelde de bal richting André Zondag. Hij werd na goed doorzetten knullig gevloerd door verdediger Rolf van de Heuvel. Zondag ging zelf achter de bal staan en schoot hard en hoog binnen.

advertentie
advertentie