SC Gorkum-ONI 2-2

30 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Wéér stonden Kozakken Boys en Ajax na negentig minuten op 1-1. Maar waar de Werkendammers in de ontmoeting met de profs uitzinnig naar het scorebord keken, overheerste zaterdag de teleurstelling. De thuisploeg gaf in de 78ste minuut op zure wijze een 1-0 voorsprong weg. Kort voor de gelijkmaker miste Leo Koswal vanaf elf meter de kans op de verlossende 2-0.

Sombere tijden voor staartploeg GJS

In de eerste helft liet Kozakken Boys zich van zijn beste kant zien. Met goed, aanvallend voetbal werd Ajax het mes op de keel gezet. In de achtste minuut leverde dat de eerste treffer op, van Imdat Solmaz. Na dat doelpunt kreeg de Van Seeters-briade kansen op meer, maar verzuimden de voorwaartsen de marge te vergroten. In de tweede helft kreeg de ploeg daar dus de rekening voor gepresenteerd.

Schelluinen miste tegen V.V.G.Z. bijna zijn gehele voorhoede door schorsingen, maar leek lange tijd wel de zege weg te kapen in Zwijndrecht. In de allerlaatste minuut ging een voorsprong echter toch nog in rook op.

In de eerste helft was er helemaal niets aan het handje voor de blauwhemden, die door treffers van Jeffrey van der Meijden en Rick Adjei een 0-2 voorsprong namen. Na de 1-2, een benutte strafschop kort voor rust, begonnen de problemen voor de Schelluinse formatie. Dat leidde dus tot de eerder gememoreerde 2-2, van Jeroen Scherpenzeel.

Met moeite wist GJS één pluspunt te benoemen na een vervelend middagje voetbal in Dalem: voor het eerst dit seizoen wist de ploeg een helft winnend af te sluiten. Het detail bleek echter niets waard. Rijsoord leidde bij de rust met 0-4, na een rampzalig verlopen eerste omloop. Al na twintig minuten stond het 0-3 in Dalem. Na 36 minuten lag de vierde in het netje. In deel twee trof Louis Damen kort voor tijd het net.

GJS is nu op doelsaldo hekkensluiter. De komende wedstrijden, tegen Schelluinen, De Zwerver en SSV ‘65 worden derhalve cruciaal.

Op het kunstgras van Ameide leek Woudrichem aanvankelijk het beste uit de voeten te kunnen. De gasten namen al na negen minuten een 0-1 voorsprong door Maxim den Outer. In het vervolg wist Ameide echter toch beter raad met de omstandigheden dan de Vissenkoppen. Na 55 minuten leverde dat de gelijkmaker op. Daar bleef het bij.

Erik den Hartog haalde overigens het einde van het duel niet. Hij viel uit met een knieblessure.

Dubbele gevoelens bij Sleeuwijk. De koppositie moet de ploeg sinds zaterdag delen met GVV ‘63 en Altena, maar de eerste periodetitel ging wel naar de Roef. De withemden zijn daardoor verzekerd van een nacompetitieticket.

Na elf minuten stond het al 2-0 in Wijk en Aalburg en verkeerde Sleeuwijk diep in de problemen. Een punt volstond immers voor de periodetitel. In de tweede helft werd het zelfs 3-0, voordat Pasqualle Verwoerdt iets terugdeed. Na afloop moesten de gasten wel goed rekenen voordat zij daadwerkelijk de felicitaties in ontvangst mochten nemen.

Remon Prijs redde een punt voor Herovina op een moment dat niemand het meer verwachtte. Het Herwijnse elftal keek op dat moment al tegen een 1-0 achterstand aan en stond met tien man in het veld. Johan Göbel moest met een blessure het veld verlaten, nadat de gasten al drie keer hadden gewisseld. Toch was Herovina niet helemaal tevreden met het resultaat. De ploeg vond dat er meer in had gezeten in Ottoland.

De eerste periodetitel is een feit voor de Streepjes door een 2-0 zege op Streefkerk. SVW begon de wedstrijd redelijk gespannen en dat leidde meteen tot een goede kans voor de gasten. Kor Damen haalde bal echter op tijd van de doellijn. Daarna kwam SVW beter in de wedstrijd en had de ploeg pech bij schoten op lat en paal. Uiteindelijk was het SVW -spits Toefik el Amghar die toch de 1-0 binnenschoot. Na de rust schoot wederom El Amghar de 2-0 binnen en was de wedstrijd gespeeld. Streefkerk probeerde wel iets te forceren, maar kreeg geen grote kansen meer.

Arkel heeft behoorlijk aan mentale weerbaarheid gewonnen. Wist de club zich vorige week in het restant langs nog SVS’65 te knokken, zo was het zaterdag tegen Unitas opnieuw in staat een 1-0 achterstand om te buigen. Twee corners van Stefan Roubos maakten het verschil. Jorn van Loon kopte Unitas al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Arkel, dat het eerste half uur slap oogde, kwam uiteindelijk op gelijke hoogte via Stefan Roubos. Hij zag zijn corner in één keer in het Unitas-doel verdwijnen. In de tweede helft kopte Marcel Vermeulen hard raak uit een corner van opnieuw Roubos.

Terwijl Arkel de weg omhoog vindt, zakt Unitas na een goede start langzaam weg op de ranglijst.

SVS ‘65 liet in de eerste helft kansen liggen om topper Groot-Ammers pijn te doen. De koploper - met twee wedstrijden meer gespeeld dan SVW - speelde een draak van een wedstrijd en leek niet bij de les. Toch ging Ammers met een 1-0 voorsprong rusten, door een treffer van topscorer Henry Ouwerkerk. In deel twee was de thuisploeg beter bij de les en kreeg SVS ‘65 geen grote kansen meer. De 2-0 gooide de wedstrijd in het slot.

Na 25 minuten stond Vuren al met tien man na een directe rode kaart voor Roy de Bruin. Volgens de arbiter had hij een doorgebroken tegenstander gevloerd. Voor Vuren wachtte een pittig karwei om alsnog de drie punten mee naar de overkant te nemen. Dat lukte wonderwel, door treffers van Wim Schijf (kort voor rust) en Tim Ippel (in de tweede helft). Vuren scoorde zelfs nog een derde maal, maar dat doelpunt werd afgekeurd. De gasten hadden overigens nog een kleine kans op het behalen van de eerste periodetitel, maar deze prijs ging uiteindelijk toch naar Kerkwijk.

Duur puntenverlies voor SC Gorkum, in eigen huis tegen hekkensluiter ONI. De Gorcumers grepen twee keer een voorsprong, maar zagen de voordelige marge tweemaal in rook opgaan. De Molenvlietbewoners kunnen zaterdag laten zien wat zij waard zijn als in Rijswijk de lokale koploper wacht. Vanavond (30/10) wordt op sportpark De Zwaaier overigens de wedstrijd tussen Kozakken Boys 2 en SC Gorkum gespeeld. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de derde ronde van de KNVB-beker. Het duel werd eerder uitgesteld in verband met het overlijden van een lid van SC Gorkum. Kozakken Boys 2 plaatste zich voor het hoofdtoernooi omdat het vorig seizoen in de reserve hoofdklasse een periodetitel won. Sportclub Gorkum is dit seizoen onverslaanbaar. Het won eerst de drie bekerwedstrijden en is in de competitie al zeven wedstrijden zonder nederlaag.

Het interessante bekerduel begint om 20.00 uur.