Pannacourt schot in de roos

30 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Na de opening werden enkele demonstraties gegeven en werden de spelregels in het kort uitgelegd. Gorinchem beschikt nu over twee pannacourts. Het eerste is onlangs in het vernieuwde Gijs van Andel Spruytpark in Gorinchem-West geopend.

Bert Biemans opent speelveld in ‘t Haagje GORINCHEM - De jeugd in Gorinchem-Oost heeft deze herfstvakantie een eigen pannacourt in wijkpark ‘t Haagje gekregen. Wethouder Bert Biemans had de eer deze voetbal speel- en sportplaats te openen. En daar maakte hij een echte uitdaging van. De jas ging uit om eerst zelf enkele partijtjes tegen de behendige jongeren te spelen. Hoewel de wethouder beide partijtjes verloor, ging het hem niet slecht af.

Een pannacourt is een leuke speel- en sportvoorziening, ook voor de wat grotere jeugd. De gemeente heeft Gorinchem-Oost in het verleden uitgeplozen op een geschikte locatie voor een trapveldje, maar nergens in de wijk bleek voldoende ruimte hiervoor te vinden. Wel is er nu een groot speelveld bij basisschool De Donk. Een pannacourt is veel kleiner en kan dus in het wijkpark geplaatst worden, zodat de jeugd toch een plaats in de buurt heeft om gezellig een balletje te trappen.

Fairplay

Twee echte pannacracks demonstreerden bij de opening hun voetbalkunsten, waarna de ruim aanwezige jeugd het mocht gaan proberen. Een pannacourt is een verhard speelveld waarop één tegen één voetbal gespeeld wordt. Het balbezit staat daarbij centraal. De ene speler probeert de bal tussen de benen van de andere speler door te spelen. Lukt dat niet dan is het doelsaldo belangrijk om de winnaar te bepalen. Respect voor de tegenstander en fairplay staan bij panna hoog in het vaandel.

advertentie
advertentie