Johan Derksen gastspreker op oudjaarsavond

3 november 2007 om 00:00 Nieuws

SCHELLUINEN - Het was even passen en meten met diverse agenda’s, maar het is gelukt. Johan Derksen komt naar sportpark Scalune. Hij luistert de oudjaarsavond op donderdag 20 december op en zal ook de zeven jubilarissen van de club huldigen.

De voormalig voetballer van onder andere Go Ahead Eagles, Cambuur, BV Veendam, Haarlem, SV Meppen en MVV, werd na zijn voetbalcarrière sportjournalist. Eerst bij de Noord-Ooster, vervolgens bij de Winschoter Courant en later bij het Nieuwsblad van het Noorden. In 1977 ging Derksen over naar het weekblad Voetbal International waar hij sinds 2000 de functie van hoofdredacteur bekleedt. Derksen verschijnt wekelijks in het tv-programma Voetbal Insite, waarin hij zijn mening geeft over voetbal in het algemeen. Voetbal Insite is op elke maandagavond op RTL 7 te zien. Op vrijdag is hij de vaste analyticus bij een live-wedstrijd uit de eredivisie, nu op RTL 5.

Derksen staat bekend als een van de grootste critici in de Nederlandse sportjournalistiek. Zijn ongezouten mening stuit niet zelden op veel verzet. Vooral zijn optredens in Voetbal Insite en zijn columns in Voetbal International zijn berucht.

advertentie
advertentie