Spannende tijden voor bibliotheek

3 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De bibliotheken van het BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost krijgen een nieuw automatiseringssysteem. Om de overgang van oud naar nieuw vlekkeloos te laten verlopen is het nodig om 10 zaterdag 17 november de vestigingen Arkel, Giessenburg en Gorinchem te sluiten. De nieuwe automatisering is ook aanleiding om twee nieuwe abonnementen te introduceren.

De jeugd tot achttien jaar is al gratis lid van de bibliotheek. Volwassenen kunnen voortaan kiezen uit drie abonnementen, ieder met specifieke kenmerken. Met het voordeelabonnement kunnen alle media gratis voor drie weken mee naar huis tot een maximum van 10 per keer. Dus niet alleen boeken en tijdschriften maar ook cd’s, dvd’s en cd-rom. Het sterabonnement biedt de kans om media voor een periode van 6 weken te lenen tot een maximum van 15 per keer. Vanzelfsprekend blijft er ook een abonnement voor het lenen van boeken en tijdschriften.Het uitleenreglement is eveneens aangepast en is verkrijgbaar in de bibliotheek bij de inlichtingenbalie.

Digitaal gemak

De nieuwe automatisering biedt alle leners de mogelijkheid om zonder tussenkomst van een bibliotheekmedewerker via de website van de bibliotheek media te reserveren of de uitleenperiode te verlengen. Ook is het via deze weg eenvoudig om na te kijken hoeveel media er in huis zijn.

Mensen die graag bijhouden wat hun favoriete boeken en andere media zijn, kunnen daarvan een lijst bijhouden in een persoonlijke catalogus.

advertentie
advertentie