'Pilot Cambridge Examen zeer succesvol'

4 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - W. Gebuis, teamleider onderbouw vwo en coördinator TTO (TweeTaligOnderwijs), heeft deze week het Cambridge certificate uitgereikt aan vijftien leerlingen van Lyceum Oudehoven uit de klassen 5 Havo en 5 en 6 vwo.

,,De vraag naar dit Engelse certificaat bij vervolgopleidingen neemt toe aangezien een hoger niveau voor Engels wordt vereist dan het reguliere vak biedt in havo/vwo. Leerlingen krijgen ook gemakkelijker toegang op buitenlandse universiteiten als zij in het bezit zijn van dit certificaat", aldus Gebuis.

In het najaar van 2006 is het Lyceum gestart met de pilot. Deelname hieraan was gratis afgezien van de examenkosten en het aanschaffen van een tekstboek. De leerlingen en docenten hebben in hun eigen tijd extra lessen gevolgd verzorgd door mevrouw Van der Bandt, een native speaker die werkzaam is als docent Engels binnen de TTO-opleiding.

Na een instaptoets eind 2006 zijn 24 leerlingen geselecteerd en daarvan hebben negentien leerlingen aangegeven deel te willen nemen aan het examen in juni 2007. Uiteindelijk gingen dertien leerlingen op voor het Advanced Certificate, twee voor het First certificate en één voor het Proficiency niveau ('near native speaker'). Alle leerlingen zijn geslaagd voor hun examen en Lyceum Oudehoven kan dan ook zestien certificaten uitreiken.

advertentie
advertentie