Organisatie basis voor succes

6 november 2007 om 00:00 Nieuws

ZOETERMEER - De basketballers van Goba hebben opnieuw een duel zonder kleerscheuren doorstaan. In Zoetermeer werd zaterdagavond met 52-83 van Zoebas gewonnen.

‘Goba moeilijk af te stoppen als het loopt’

Goba liet sterke periodes zien met een aggressieve, goed georganiseerde verdediging, die zo de aanval ondersteunt. “Als dat goed loopt zijn we moeilijk af te stoppen”, aldus een tevreden Goba-coach.

Het begin van de wedstrijd was voor Goba, dat het moest stellen zonder Cusell, Brokking en Zafiriadis. Pas toen er een 1-13 voorsprong op het scorebord stond, wist Zoebas met twee vrije worpen en een drietje wat dichterbij te komen. De toon was echter allang gezet (10-21) en met het sterke teamspel ging Goba in het tweede kwart onvermoeibaar door. De Vries en Ragueb speelden verdedigend sterk, Visser en Verspui leidden afwisselend de aanval. De scores bleven snel volgen en zodoende liep Zoebas wat hulpeloos achter Goba aan. Laatstgenoemde kende bij rust een 21-42 voorsprong.

In het derde kwart probeerde Zoebas met fysiek spel terug in de wedstijd te komen. Even leek dat te lukken, maar uiteindelijk leidden veel aanvallende acties tot eenvoudige turnovers en slechte beslissingen aan de kant van Zoebas. Goba kwam er eigenlijk niet door in de problemen en trok uiteindelijk ook dit kwart naar zich toe (14-15). Ook in de laatste tien minuten was de Zoebas niet bij machte om het tij te keren. Het ‘alles of niets’ basketbal werd door Goba steeds weer afgestraft (17-26). De van een blessure herstellende Valiente De Bruin gaf in het slotakkoord zijn visitekaartje af met twee fraaie driepunters. Martis kon, na een lang verblijf in het buitenland, terugzien op een goede invalbeurt. Verhagen bracht met zijn derde driepunter de eindstand op 52-83.