Meteoor wordt overklast door degradant uit de regiodivisie

6 november 2007 om 00:00 Nieuws

OOSTERHOUT - De Meteoor is zaterdag door het tweede team van Voko behoorlijk op zijn nummer gezet. In Oosterhout werden de Gorcumse volleyballers overklast door de degradant uit de regiodivisie en in vier sets van het veld gespeeld.

Het eerste team van Voko is vorig seizoen gedegradeerd uit de regiodivisie en het tweede team heeft zich via promotie-degradatiewedstrijden in de promotieklasse geplaatst. Voko heeft er voor gekozen het tweede team zo sterk mogelijk te maken, met het doel weer te promoveren naar de regiodivisie.

De Meteoor heeft als doel handhaving in de promotieklasse. Op papier was het dus al een strijd die in het voordeel van Voko beslist moest gaan worden.

Eenmaal aangekomen in het Oosterhoutse sporthalletje, bleek dat het niet alleen op papier zo was. Ook in de harde werkelijkheid moesten de Gorcumse promovendi pas op de plaats maken. Binnen vijf kwartier was het feit al beslecht en waren de volleyballers door een goed spelend Voko 2 in vier sets van het veld gespeeld: 25-18, 25-18, 25-17 en 25-12.

De betere teams van de promotieklasse blijken echt een maatje te groot voor het debuterende de Meteoor. Toch is er hoop bij de volleyballers. Omdat één van de beste Gorcummers, Marcel Boeren, nog steeds niet volledig inzetbaar is en er toch kansen zijn geweest, lijkt handhaving nog steeds een haalbaar doel.

Komend weekend speelt De Meteoor tegen Rijnmond. Dit duel begint om 20.30 uur in de Van Rappardhal. De vooruitzichten zijn niet al te positief voor de Gorcumers. Tegen Rijnmond, dat ook in de onderste regionen staat, zullen twee spelers ontbreken.

advertentie
advertentie