Vrienden vieren middeleeuws feest

6 november 2007 om 00:00 Nieuws

POEDEROOIJEN - De 'Vrienden van Loevestein' krijgen op 17 november een middeleeuws feestprogramma in het kasteel aangeboden. Wie zich nu aanmeldt als Vriend, kan nog meedoen aan deze jaarlijkse Vriendendag.

Speciaal voor Vrienden van Loevestein is er een exclusief en actief programma samengesteld: de deelnemers doen zelf actief mee aan de voorbereidingen voor het feest. Tussen 17.00 en 19.00 uur leren ze in een workshop de beginselen van het middeleeuwse koken, dansen, muziek of zwaardvechten. Wie liever iets anders doet, kan ook een lezing over de archeologische collectie bijwonen of oude spelen doen. Kinderen kunnen zich eventueel mooi verkleden voor het feest.

Na afloop van de workshops is de Zael in het kasteel klaar voor een waar middeleeuws feest. Tussen 19.00 en 21.00 uur laten alle deelnemers aan de workshops zien, horen en proeven wat ze hebben geleerd. Tijdens een heus middeleeuws banket wordt er gedanst, muziek gemaakt en het zwaardvechten gedemonstreerd. Een aanrader voor het hele gezin.

Wie zich nu aanmeldt als Vriend, kan nog meedoen aan deze unieke avond in Loevestein. Tegen betaling van het lidmaatschap (vanaf € 20) krijgt men een persoonlijke Loevesteinpas, die de rest van het jaar nog geldig blijft. Meer informatie over de Vriendenkring op www.slotloevestein.nl/anno/vrienden. Aanmelden kan ook via 0183-447181 (werkdagen van 10.00 -17.00 uur).

advertentie
advertentie