Alzheimercafé

6 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Whiplash wat is dat en wat kan ik er (nog) mee? Onder deze titel organiseert het Whiplash Informatiecentrum Europa (W-I-E) voor de gehele regio op dinsdag 27 november in het Beatrix Ziekenhuis (hoofdingang en vragen aan receptie naar de Giessenzaal) te Gorinchem van 13.00 tot 15.00 uur een informatiemiddag over whiplash. Ervaringsdeskundigen van het W-I-E (zelf whiplashpatiënten) geven antwoord op uw vragen over whiplash whiplash vriendelijke behandelaars en over de juridische afhandeling van uw (letsel)schade. De toegang is gratis. Voor informatie: Bob Klip 0167-56 78 60 of Johan Vergouwen 0165-51 18 69 of e-mailen met w-i-e-@home.nl. Wwebsite www.whiplash-info.eu

De informatiemiddag geeft u inzicht in de vele problemen waarmee whiplasher’s worden geconfronteerd in hun dagelijks leven denk aan o.a.: het onbegrepen ziektebeeld de werkgever de collega’s en de arts van de verzekering maar ook de problematiek van smartengeld en de juridische aansprakelijkheid komt aan de orde.

Lotgenoten hebben het vermogen om zonder woorden en zielig te zijn het probleem van elkaar te verstaan. Whiplashpatiënten ondervinden begrip door het verhaal van iemand ‘die het zelf ook kent’. Er is herkenning en erkenning. Er blijken ineens meer mensen te zijn met dezelfde klachten. Alleen al die constatering kan een positief gevolg hebben bij de verwerking van het whiplash trauma.

Niet alleen in het dagelijks werk verandert er veel wanneer iemand wordt geconfronteerd met whiplash. Ook op sociaal gebied gebeurt er veel bij de whiplashpatiënt en zijn naaste omgeving. Leven met whiplash in een gezin met meerdere huisgenoten betekent feitelijk dat het hele gezin last heeft van een whiplash. Partners en kinderen kunnen soms teneinde raad zijn omdat er altijd rekening moet worden gehouden met de persoon met zijn of haar whiplash.

GORINCHEM - Stichting Arkelstad start 13 november op de dinsdagmiddag van 13.00 uur – 14.45 uur weer een fietscursus voor vrouwen. De cursus bestaat uit tien lessen. Naast de praktijklessen worden er ook verkeerslessen gegeven. De fietscursus wordt gehouden in de openbare lagere school de Baanbreker, Stalkaarsen 17, 4205 PG Gorinchem. De kosten zijn € 25,- p.p. Helaas is er geen kinderopvang mogelijk. Vanaf de tweede les moeten de vrouwen zelf hun fiets meenemen naar de cursus. Graag voor 5 november opgeven, opgave is verplicht. Voor meer informatie: Lieneke Brugmans, Coördinator Ouder- en Kindcentra: 0183 694 248. lieneke@stichtingarkelstad.nl www.stichtingarkelstad.nl

GORINCHEM - De Alzheimer Afdeling Dordrecht en omstreken, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en Zorggroep Rivas organiseren gezamenlijk op dinsdagavond 13 november 2007 een ontmoetingsavond in verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg.

De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot circa 21.30 uur.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en om taboes te doorbreken.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Er is volop gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen.

advertentie
advertentie