Veel muziek en een beetje televisie

6 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In het theaterseizoen 2006-2007 kon het Gorinchemse publiek reeds kennis maken met het grote cabarettalent Samba Schutte, de winnaar van zowel de jury- als de publieksprijs op het Leids Cabaretfestival. Tijdens de 1e Gorkumse Nacht van de Lach in juni van dit jaar wist hij het publiek te boeien, te laten lachen en te ontroeren van de 1e tot de laatste minuut. Op woensdag 7 november vanaf 20.15 uur kan het Gorcums publiek nogmaals genieten van dit talent.

Dit seizoen presenteert Samba ‘Hakili Jambar’, zijn eerste avondvullende voorstelling. Het verhaal over een krijger... Een krijger is moedig. Een krijger heeft geduld. Een krijger durft actie te ondernemen. Een krijger kan op elk moment Hakili Jambar ontdekken, en deze reis begint iedere avond opnieuw, zo ook op woensdag 7 november 2007 in de Gorinchemse Schouwburg De Nieuwe Doelen.

In mei jongstleden was tv-persoonlijkheid Ivo Niehe uw gastheer tijdens de presentatie van De Nieuwe Doelen programmering voor dit seizoen tijdens de traditionele Doelenpremière. En op vrijdag 9 november is Ivo terug met zijn theatershow. Na het grote succes van de vorige show, afgesloten met twee avonden in een uitverkocht Koninklijk theater Carré, komt Ivo Niehe met een geheel nieuw theaterprogramma: IVO 3.

Dit is inmiddels al Ivo’s derde Theatershow en naar het blijkt is het een succesformule; een bijzondere combinatie van (vooral) theater, (veel) muziek en (een beetje) televisie. Opnieuw persoonlijke conférences, ontroerende liedjes en teksten waarin de zaal een rol speelt. Op het meereizende videoscherm wordt Ivo ook live begeleid door zijn eigen Very Sexy Female Band.

De in Uruguay geboren zangeres Beatriz Aquiar maakte eerst carrière in Zuid Amerika. Daarna trad ze op in de U.S.A., Cuba, Griekenland, Frankrijk, Duitsland en op het North Sea Jazz Festival. Ze is op meer dan tien cd’s te horen, componeert bijzondere muziek en participeerde in projecten met o.a. Laura Fygi, Fernando Lameirinhas en Rumbata. Zondag 11 november is ze te zien in de Schuilkerk in Gorinchem. Met haar prachtige voordracht vertolkt zij, leunend tegen jazz, op zeer originele manier sterk ritmische tangofolklorestukken uit Uruguay en Argentinië, Chande en Puya uit Colombia, Chacarera uit Argentinië en Candombe uit Uruguay.

advertentie
advertentie