Officiële opening nieuwbouw Praktijkonderwijs en verbouwing VMBO Merewade College

10 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Woensdag 21 november aanstaande vindt de officiële opening van de gloednieuwe accommodatie van het Praktijkonderwijs aan het Merwedekanaal 8 en de vernieuwingen binnen het pand van het VMBO aan de Vries Robbéweg plaats in het bijzijn van wethouder Akkerman (onderwijs). In het feestelijke programma van 21 november staan van 9.00 uur tot 12.00 uur (VMBO) en van 15.30 uur tot 19.00 uur (Praktijkonderwijs) de deuren open voor iedereen die de nieuwbouw en de vernieuwingen zelf wil bekijken.

De nieuwe accommodatie voor Praktijkonderwijs en de vernieuwingen op het VMBO doen recht aan de visie van de school: open, praktijkgericht en aandacht voor ieders talent. Directeur Philip Lommers van het VMBO zet trots zijn deur open: “We hebben prachtige praktijklokalen, waar computers directe toegang tot de theorie verschaffen en prima docenten de leerlingen begeleiden. Een optimale leeromgeving dus. Samen met mijn docententeam laat ik dat graag aan iedereen zien.”

Naast het open huis voor geïnteresseerden opent het Merewade College 21 november haar deuren ook voor anderen. Zo is er een lunch voor genodigden, een doe-middag voor aanstormende talenten en hun leerkrachten van groepen 7 en 8 (aanmelden via basisscholen), een diner voor basisschooldirecteuren, een doe-avond voor ouders/verzorgers van kinderen uit groepen 7 en 8 én een inloopavond voor ouders/verzorgers van de huidige leerlingen. De feestelijke activiteiten worden afgesloten met een Onderwijscafé voor directeuren van basisscholen, docenten en huidige leerlingen met hun ouders/verzorgers. Hoe het programma er op de verschillende locaties precies uitziet, leest u op www.merewade.nl. Iedereen is van harte welkom om tijdens het open huis de locaties te bekijken.

,,De nieuwe accommodatie van het Praktijkonderwijs en de rigoureuze vernieuwingen in de bestaande VMBO locatie bieden nog meer mogelijkheden om de talenten van onze leerlingen te ontwikkelen. Werk maken van Talent! Dat is onze drijfveer”, aldus John Akkermans, locatiedirecteur Praktijkonderwijs. ,,Op het praktijkonderwijs staan de domeinen wonen, werken, recreëren en burgerschap centraal. Onze leerlingen worden getraind in deze domeinen hun plaats te vinden. De nieuwe locatie past perfect bij ons vernieuwende onderwijsconcept: niet de leerstof, maar de leerling staat centraal. Elke leerling krijgt een leerprogramma op maat.”

Als locatiedirecteuren streven Lommers en Akkermans naar samenwerking tussen leerlingen, ouders / verzorgers en docenten. Leerlingen hebben duidelijk inspraak in het beleid: zo denken ze mee over het leerlingenstatuut, de invulling van de kantine en internationaliseringsprojecten. Ouders worden met thema-avonden en doe-avonden bij het onderwijs betrokken. En de school werkt samen met diverse externe organisaties waarbij ze de krachten bundelen om leerlingen zo optimaal mogelijk te begeleiden bij eventuele problemen.

De nieuwbouw van het Praktijkonderwijs is mede mogelijk gemaakt met de steun van Stichting Fonds

advertentie
advertentie