Nieuw automatiseringssysteem in bibliotheek

10 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In het weekend van 17 en 18 november gaat de bibliotheek over op een nieuw automatiseringssysteem. Met het nieuwe systeem kan de dienstverlening worden verbeterd. Zo is het mogelijk via de website van de bibliotheek rechtstreeks materialen te reserveren of geleende materialen te verlengen. Ook kunnen leden zien hoeveel en welke materialen ze in huis hebben en wanneer deze ingeleverd moeten worden.

Nieuw is ook dat men kan aangeven dat de leenhistorie bewaard moet worden. Dit houdt in dat de laatste 150 geleende materialen zichtbaar blijven. In verband met deze overgang is de bibliotheek op zaterdag 17 november gesloten. Tegelijk met de nieuwe automatisering worden nieuwe abonnementen geintroduceerd. De jeugd tot 18 jaar blijft gratis lid van de bibliotheek. Volwassenen kunnen kiezen uit drie abonnementen.

Met het voordeelabonnement kunnen alle media gratis mee naar huis tot een maximum van 10 stuks per keer. Het sterabonnement biedt de kans om de media voor een periode van 6 weken te lenen, tot een maximum van 15 stuks per keer. Vanzelfsprekend blijft er een abonnement voor het lenen van boeken en tijdschriften.

advertentie
advertentie