Rapid mannen weten weer wat winnen is

13 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Heren van Rapid weten weer wat winnen is. Op eigen veld werd hekkensluiter Tempo met 5-3 aan de kant gezet. Met de zege heeft de ploeg weer aansluiting gevonden in de competitie.

De Gorcumers startten zeer sterk aan het duel en wisten het duidelijke overwicht uit te drukken in doelpunten. Met nog geen half uur op de klok kende Rapid al een 2-0 voorsprong. Erik van de Wijngaarden opende in de achttiende minuut met zijn backhand de score. Nog geen tien minuten later was het Sjoerd van de Wijngaarden die de bal onder de keeper wist te schuiven en zo de 2-0 aantekende.

Alles leek al in kannen en kruiken, maar het tegendoelpunt liet niet lang op zich wachten. In de dertigste minuut wist Tempo 2-1 te maken na rommelig uitverdedigen van Rapid.

Om toch met een veilige marge van twee doelpunten de rust in te gaan, zetten de Rapid Heren direct daarna nog even extra aan. Met succes. Twee minuten na de tegentreffer wist Ronald Kort vanuit een strafcorner heel fraai in te slepen.

Coach Sander van Gulik, die zijn spelers in de rust nog even goed op het hart drukte dat de zege nog verre van zeker was, wilde vooral meer rust in het spel hebben.

Zijn ploeg gaf daar gehoor aan en wist de voorsprong na de pauze uit te bouwen. Het was wederom Ronald Kort die vanuit een strafcorner doel wist te treffen. Zonder aarzeling sleepte hij de bal in de hoek.

Het werd vervolgens ook nog 5-1 via Erik van de Wijngaarden. Net als bij de 1-0 was hij met zijn backhand trefzeker.

De woorden die coach Van Gulik in de rust gesproken had, leken zijn ploeg bij deze confortabele voorsprong niet meer te kunnen inspireren. Logischerwijs verslapte het spel van de Gorcummers. Zo kon de hekkensluiter toch nog wat druk uitoefenen en de ongeconcentreerdheid afstraffen met nog twee treffers. De zege kwam voor Rapid echter niet meer in gevaar.