SC Gorkum-GDC 2-1

13 november 2007 om 00:00 Nieuws

Door de zege in en tegen Capelle kwam Woudrichem op gelijke hoogte met de thuisploeg. De gasten mochten doelman Patrick Scheffers dankbaar zijn. De keeper bewees in de laatste minuut een ware penaltykiller te zijn door een inzet vanaf elf meter te keren. De strafschopnemer had blijkbaar een voorbeeld genomen aan Woerkumer Yannick Kant, die eerder vanaf de stip had gemist.

Patrick Scheffers penaltykiller Woudrichem

Woudrichem kwam na een goed half uur op voorsprong. Een hoekschop van Wim Holster werd perfect ingekopt door Danny Groeneveld. In de tweede helft, kort na de eerste gemiste penalty, scoorde Woudrichem voor de tweede keer. Dick Wind knalde binnen. Aan de andere kant werd een overtreding op SV Capelle-aanvaller Jurgen van Selst beoordeeld als een schwalbe. De spits liet zich gretig vallen, maar volgens de betrokkenen was het een zuivere penalty. Het leverde Van Selst wel een gele kaart op. Toch kwam SV Capelle terug in de wedstrijd, maar na de 1-2 sleepte Patrick Scheffers zijn ploeg door de moeilijke fase heen. Volgende week wacht voor Woudrichem de thuiswedstrijd tegen Strijen.

Sleeuwijk is alleen koploper in de derde klasse D. De Roefbewoners konden zaterdag voor de achtste keer een driepunter bijschrijven, ditmaal in eigen huis tegen Sparta ‘30. De Sleeuwijkse fans moesten wel lang wachten voordat de patstelling doorbroken werd. Pas in de 75ste minuut brak Arjo Nederveen de ban. De treffer werkte balsemend voor de thuisploeg, want een minuut later wist Pasqualle Verwoerdt de tweede tegen de touwen te raggen. Sparta ‘30 kwam nog wel dichterbij, maar de treffer viel te laat om Sleeuwijk nog serieus te kunnen verontrusten.

In de eerste helft waren de beste kansen nog wel voor de ploeg uit Andel.

Herovina moest minimaal een puntje meenemen uit Hardinxveld om niet in de problemen te geraken. De Herwijners faalden echter volledig aan de Sluisweg en moesten een zure 4-0 nederlaag slikken.

In de beginfase waren beide teams nog aan elkaar gewaagd. Al in de zesde minuut raakte Eddy Steenlage de paal en schoot Remco de Joode uit de rebound naast. Dit bleek echter de enige scoringskans van de middag te zijn, illustratief voor het wedstrijdverloop. Hardinxveld nam het heft in handen en Herovina had vooral problemen aan de zijkanten. Opvallend was dat Herovina totaal geen antwoord had op het 4-4-2 systeem van Hardinxveld. Nadat doelman Arjan Klip nog enkele goede reddingen had verricht, was het in de 35ste minuut dan toch raak. Uit een prima voorzet vanaf de linkerkant werd de 1-0 simpel binnengekopt.

Nadat Hardinxveld nog wat kansjes liet liggen, was er in de tweede helft geen houden aan voor Herovina. De normaliter zo betrouwbare Herwijnse defensie werd simpel op haar nummer gezet: 4-0. Volgende week staat voor Herovina de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter EBOH op het programma.

SVW heeft de koppositie heroverd na een belangrijke overwinning op Lekvogels. De overwinning kwam echter minder gemakkelijk tot stand dan de uitslag doet vermoeden. De thuisploeg nam de leiding via Jeroen v.d. Lee. Hij reageerde attent op een rebound van een vrije trap, ingeschoten door aanvoerder Kees van Baalen. Lekvogels kwam echter sterk terug in de wedstrijd en kopte een vrije trap binnen. Binnen een minuut namen de Streepjes wederom de leiding. Dennis Vroegh schoot fraai van afstand binnen. Na de thee kwamen de gasten redelijk fortuinlijk op 2-2, wat voor SVW het sein was om vol voor de winst te gaan. Het was Jeroen v.d Lee die de 3-2 aantekende. Hiermee was het verzet van de tegenstander gebroken en tekenden Sander Romijn en Sander Antonio voor de 4-2 en 5-2. Zaterdag speelt SVW weer thuis, ditmaal tegen Drechtstreek.

Een minieme zege voor Arkel bij staartploeg SC Emma, waardoor de ploeg naar de vierde stek op de ranglijst wist te klimmen. Steef Roubos wist zijn naam aan de enige treffer te verbinden.

Eindelijk weer drie punten voor SC Gorkum, dat in topscorer Uslu één van haar doelpuntenmakers had. Na de 2-0 kwam GDC nog even terug in de wedstrijd, maar de Gorcumers hielden de voorsprong vast.