Extra molendag op Molenvliet

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - 2007 is het jaar van de molens. Veel molens in Nederland organiseren daarom extra activiteiten. De beide poldermolens op Molenvliet zullen op zaterdag 24 november de wieken laten draaien en iedereen is van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur.

Naast de echte molens zijn er ook modelmolens aanwezig. Natuurlijk een wipmolen, maar ook een achtkante stellingmolen en een in aanbouw zijnde houtzaagmolen. Hierdoor krijgt men een goede indruk hoe het binnenwerk van deze werktuigen in elkaar steekt.

De molenaar van vroeger verdiende vaak een extra zakcentje door te vissen. Hij gebruikte geen hengel, maar netten en natuurlijk de molen. Hoe dat werkt kan op 24 november aan de vrijwillige molenaars en een ambachtelijke nettenbreier worden gevraagd. Uniek aan deze extra molendag is dat de woonruimte van beide molens open zijn waarbij er ook oude foto’s van de beide molens te bekijken zijn.

Hoe guurder het weer op deze extra molendag hoe beter de molens tot hun recht komen. De molenaars aan de Schelluinse Vliet vertellen graag over de molens. Toegang gratis.

advertentie
advertentie