Reizigersonderzoek op Merwede-Lingelijn

16 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Platform Sociale Veiligheid Merwede-Lingelijn en Arriva willen dat reizigers meepraten over de Merwede-Lingelijn. Daarom wordt ook dit jaar een reizigersonderzoek gehouden op het treintraject Dordrecht-Geldermalsen en Geldermalsen-Dordrecht.

Reizigers kunnen de komende periode enquêteurs van het Platform Sociale Veiligheid Merwede-Lingelijn en Arriva tegenkomen. Er wordt gevraagd naar reisgedrag, maar ook naar waardering en veiligheidsgevoel. Alle meningen en suggesties zijn welkom.

,,Het Reizigersonderzoek 2007 is een herhaling van een eerder onderzoek, bedoeld om de ontwikkelingen op de Merwede-Lingelijn goed te kunnen volgen. Er is in de achterliggende periode veel gedaan om de sociale veiligheid te verbeteren, zoals gerichte handhaving en cameratoezicht", zegt een woordvoerster. De enquêteurs zijn actief van 19 tot en met 25 november 2007.

Om de kwaliteit van het openbaar vervoer te bewaken, organiseert Arriva ook klantenpanels in het gebied Drechtsteden-Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Deze klantenpanels vinden plaats in nauwe samenwerking met het Platform Sociale Veiligheid Merwede-Lingelijn. De panelleden noemden in de eerste sessies een goede verlichting en regelmatig onderhoud als belangrijke voorwaarden voor een veilig gevoel. Er is een apart jongerenpanel, om de mening van de jongere reizigers goed te kunnen peilen. De panels komen regelmatig bijeen en de uitkomsten van de discussies worden gepubliceerd.

advertentie
advertentie