Mensen met een beperking al jarenlang werkzaam op de kinderboerderij.

16 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Ze vormen een gewaardeerd onderdeel van de kinderboerderij in Gorinchem, de werkers van de Stichting Philadelphia Zorg. Wie doordeweeks het Van Andel-Spruijt Natuurcentrum bezoekt, kent de vaste groep werkers in de stal. Ze zijn druk met elk dier de juiste hoeveelheid voer te geven, mest te kruien, de stoep aan te vegen, een praatje te maken met de bezoekers. Niets is ze teveel.

Philadelphia brengt haar cliënten graag onder op werkplekken als deze. Al vanaf 2003 dateert de samenwerking tussen de beide partijen maar onlangs hebben vertegenwoordigers van beide stichtingen een samenwerkingsovereenkomst getekend waarin de details van de afspraken zijn geregeld. De mensen met een beperking worden in hun werkzaamheden begeleid door medewerkers van Philadelphia.

Beide partijen hebben er baat bij: het Natuurcentrum heeft een trouwe groep werkers èn financiële steun, terwijl de cliënten van Philadelphia verzekerd zijn van geschikte werkplekken.

Voor meer informatie over de mogelijkheid voor werk- en dagbesteding voor mensen met een beperking kunt u zich wenden tot de manager van Philadelphia in de regio mevr. L. Hamoen 06- 202 15 768 of bezoek de website www.philadelphia.nl (regio Waerdenstreek).

advertentie
advertentie