Valse Competitiestart GKV

19 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - GKV is afgelopen zaterdag slecht begonnen aan de nieuwe zaalcompetitie. GKV, aangewezen als één van de titelfavorieten in de overgangsklasse, verloor van Albatros uit Zwijndrecht met 10-14.

In een volle van Rappardhal in Gorinchem ging de wedstrijd snel van start. Binnen twintig seconde lag de eerste goal er al in door een schot van Rachid Maachi. Het leek er aanvankelijk op dat het een doelpuntrijke wedstrijd zou gaan worden, Na vijf minuten spelen was de stand al 3-3 door doelpunten van Petra Verschoor en nogmaals Rachid Maachi. Door sterk verdedigen van Lennart van den Herik, die speelde voor de geschorste Willem Roest, tegen aanvoerder Timon Lommers van Albatros kreeg GKV genoeg kansen om een punt te maken. Het duurde echter een kwartier voordat Patrick van Bezooijen het gat in de mand wist te vinden. Een vrije bal van Saskia de Waard en twee doelpunten van Albatros in de laatste minuut zorgden voor een ruststand van 5-6.

De tweede helft ging aanvankelijk nog gelijk op. Twee doelpunten aan de kant van Albatros en een schot van Lennart van den Herik zorgden voor een stand van 6-8 met nog 25 minuten te spelen. Albatros had vervolgens weinig kansen nodig om doelpunten te maken, terwijl dat GKV aan het worstelen was om tot score te komen. Binnen vijf minuten liep Albatros uit naar een 6-12 voorsprong. GKV probeerde nog de wedstrijd naar zijn hand te zetten door een kwartier voor tijd Sandra Moeliker in te brengen. Een dubbelscore door Kees Baks en opnieuw een vrije bal van Saskia de Waard gaven nog even hoop aan de talrijke supporters op een goede afloop; 9-12 met nog tien minuten te spelen. Albatros wist echter al snel de marge weer te vergroten. Met nog één laatste doelpunten van Petra Verschoor was de eindstand een feit, 10-14 in het voordeel van Albatros.

Aanstaande zaterdag speelt GKV zijn eerste uitwedstrijd in de zaalcompetitie. Om 19.30 uur speelt de ploeg tegen Pernix.