Meer bewegen voor ouderen

20 november 2007 om 00:00 Nieuws

SCHELLUINEN - Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) is een doorlopende, wekelijkse activiteit die door Rivas Extra in de regio op diverse plaatsen wordt georganiseerd. MBvO is bestemd voor de leeftijdscategorie 55+. De bovengrens wordt door de deelnemers zelf bepaald. De lessen worden verzorgd door deskundige docenten. In de praktijk maken vooral vrouwen gebruik van deze mogelijkheid, maar voor mannen is het natuurlijk zeker zo belangrijk!

Een goede algehele conditie is nodig om zo lang mogelijk mobiel en dus zelfstandig te blijven. Het MBvO stelt u letterlijk in staat langer op eigen benen te staan. Bij het ouder worden krijgen mensen vaak wat problemen met hun stabiliteit, waardoor ze soms heel vervelend ten val komen. Tijdens de MBvO-uren leert u onder andere hoe u dat kunt voorkomen.

Door te bewegen wordt de hartslag en ademhaling beïnvloed. Er komt meer zuurstof in het bloed en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Dat heeft een gunstige invloed op het hele lichaam, zowel op de botten als op het geheugen. MBvO bevordert tevens het sociale contact.

Op dit moment is een groep mensen wekelijks enthousiast bezig in Schelluinen, maar er zijn nog een paar plaatsen vrij. De lessen worden gegeven in Ons Dorpshuis aan de Commanderijstraat 9 in Schelluinen op maandagmiddag van 15.15 uur tot 16.15 uur. U kunt vrijblijvend een kijkje nemen en als u mee wilt doen kunt u zich ter plaatse aanmelden.

De kosten bedragen € 5,50 per maand. Rivas-pashouders betalen € 3,50 per maand. U kunt pashouder worden voor € 12,50 per jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rivas Extra via Rivas Zorglijn, telefoon 0900-8440 (lokaal tarief) of via de website www.rivas.nl

advertentie
advertentie