Sanne Wallis de Vries slaat natuurwetten aan puin

24 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Met Best brengt Sanne Wallis de Vries hoogtepunten uit haar tienjarige cabaretcarrière. Haar shows, waarin ze een mix van stijlen etaleert, zijn vernieuwend en rekken de grenzen van het cabaret een beetje verder op. Zo kopte Algemeen Dagblad naar aanleiding van Stuk: “Sanne slaat theaterwetten aan puin.” Sanne Wallis de Vries treedt donderdag 6 december op in De Nieuwe Doelen. Aanvang: 20.15 uur.

Sanne gaat retro en pakt uit met de beste scènes van Sop, Zin, Stuk en Vier: haar spreekbeurt over de goudvis, de befaamde rolstoelscène, de riverdance, het liedje Mis en nog veel meer. Veel van die scènes schaafde ze bij, variërend van een beetje tot zeer rigoureus, zodat zij uiteindelijk toch weer vernieuwend bezig is in Best.

Niemand kan er nog omheen: Sjaak Bral, de meester van het actuele cabaret, verzorgt voor het tiende jaar zijn oudejaarsconference. Een jubileumvoorstelling! Zijn oudejaarsshows worden al jaren op 31 december met groot succes uitgezonden op de regionale radio én tv (RTV West). Op de landelijke televisie is het dringen geblazen, vandaar dat Sjaak liever wacht ‘tot er iemand omvalt’. Tot die tijd kunt u op woensdag 12 december, vanaf 20.15 uur heerlijk genieten in De Nieuwe Doelen van ‘Vaarwel 2007!’ De belangrijkste gebeurtenissen, het grote en kleine leed van 2007 – het jaar wordt op deskundige en geheel eigen wijze gefileerd door Sjaak. In conferences, liedjes én natuurlijk de inmiddels beruchte nieuwsberichten.

Wat hebben kangoeroes, gedresseerde kroketten en Miss Walcheren 2006 met elkaar gemeen? Antwoord: Ze komen helaas geen van allen voor in de voorstelling van de Brabantse cabaretier Mark van de Veerdonk. Verder komt alles ter sprake. ‘Lui oog gezocht” is alweer de tiende lach-hit, maar alles behalve een jubileumshow. Niks geen potpourri van herkauwde hoogtepunten. Nee, Van de Veerdonk gaat met volle kracht vooruit in deze voorstelling vol nieuwe visuele vondsten, absurde grappen en een pauze, want dit laatste behoort volgens hem tot de Rechten van de Mens. Op de vraag waar de titel ‘Lui oog gezocht’ op slaat zegt Van de Veerdonk: ‘Ik heb er al eentje. Vandaar.’ Mark van de Veerdonk, donderdag 13 december om 20.30 uur in Theater Peeriscoop.

Op zaterdag 15 december is Schouwburg De Nieuwe Doelen opnieuw het toneel voor de 80’s90’s Classics X-mas Edition! In drie dance-area’s zullen diverse DJ’s de beste 80’s and 90’s hits draaien met uiteraard een vleugje kerst! Deuren zijn geopend van 22.00 uur tot 01.00 uur en het feest zal duren tot 03.00 uur.

advertentie
advertentie