Twee NK-limieten voor Marcha Admiraal

26 november 2007 om 00:00 Nieuws

IJSSELSTEIN – Ruim honderd seconden sneller dan vorig seizoen. Een prima uitslag voor een ploeg van 32 Biesboschzwemmers die gisteren (zaterdag) hun tweede competitiewedstrijd zwommen. Marcha Admiraal (1993), Giel van Dijk (1991) en Rebecca Schmidt (1994) wisten één of meerdere limieten te halen.

Marcha Admiraal was het meest succesvol te noemen. Zij wist op de 100 vlinderslag haar beste tijd met bijna 3 seconden aan te scherpen. Met deze tijd behoort ze bij de beste tien van Nederland op dit moment. Haar tijd van 1.09.57 was eveneens goed voor een clubrecord. Uiteraard mag Marcha met deze tijd starten op de Nederlandse en Brabantse Kampioenschappen. Op de 200 wisselslag wist Marcha ook een deelnamebewijs voor beide kampioenschappen te veroveren. Ze zwom 4 seconden van haar beste tijd, maar volgens een official had ze een keerpunt niet correct uitgevoerd. Haar tijd van 2.34.73 is ook een clubrecord.

Giel van Dijk had een zware opgave. Tussen zijn start op de 100 schoolslag en 200 vrijeslag zat nog geen kwartier. Hij verbeterde zijn schoolslag met 0,03 seconden en mag op de Brabantse uitkomen. Op de 200 vrijeslag bleef hij slechts een halve seconde boven zijn tijd. Later op de 200 wisselslag was het gedaan met Giel en bleef hij 2 seconden boven zijn tijd. In de estafette aan het begin van het programma had Giel als slotzwemmer zijn beste tijd officieus aangescherpt met ruim een seconde.

De laatste die een limiet wist te halen was Rebecca Schmidt. Ze zwom op de 100 vlinderslag bijna 4 seconden van haar beste tijd en wist hiermee ruim 1,5 seconde onder de Brabantse limiet te blijven.

Voor de toekomst lijkt het ook goed te zitten in Werkendam. Na jaren van mindere aanwas is de afgelopen tijd het ledenaantal in de lift. Dit heeft ook zijn weerslag op de competitieploeg. Bij de jongste deelnemers had men 4 jongens en 4 meisjes aan de start. Bij de meisjes lieten Celine van Tintelen, Sanne v.d. Pol, Isabel van der Meij en Elise voor den Dag goede tijden op de klokken verschijnen. Voor Sanne en Isabel zijn de meeste afstanden nog nieuw, omdat zij bij de recreanten meestal 25 of 50 meternummers zwemmen. Bij de jongens geldt dit ook voor Thomas Zielhorst, Lukas Schmidt en Dennis van der Giessen. Bart Wijnja heeft de nodige ervaring en laat goede tijdsverbeteringen zien. De laatste van de jongere deelnemers die in het bijzonder vermeld mag worden is Maarten van der Meijden. Maarten was deze keer voor het eerst opgesteld bij de competitie. Hij wist op de 100 rugslag zijn persoonlijk record aan te scherpen en in de estafette was hij officieus nog nooit zo snel op de 50 vlinderslag.

Bij de senioren verraste Tonny Methorst. Ze wist haar persoonlijk record op de 200 vrijeslag met bijna 4 seconden aan te scherpen. Ze heeft momenteel een goede trainingsinzet en dit betaald zich uit. Later op de 200 rugslag kon ze dit niet herhalen, maar ze was wel de tweede zwemster van de Biesboschzwemmers.

De komende dagen worden de punten bekend en dan is het afwachten of men boven de degradatiestreep kan blijven.

advertentie
advertentie