Ingezonden brief

26 november 2007 om 00:00 Nieuws

Beste lezers / geloofsgenoten,

Door middel van dit schrijven willen we heel graag het volgende onder uw aandacht brengen.

Onze gemeente heeft in het verleden veel bekendheid genoten. Dit werd vooral ontleend aan de oprichter wijlen br. J.E. van den Brink. Vanuit zijn gedachtegoed en visie zijn er ook veel gemeentes ontstaan die zich profileerden met de stroming ‘Kracht van Omhoog’, van waaruit destijds nieuwe inzichten en overtuigingen ontstonden omtrent Gods woord.

We zijn tot het diepe innerlijke besef gekomen dat we als gemeente in het verleden hier niet altijd correct en integer mee om zijn gegaan. Zo hebben we weinig respect betoond in het uitdragen van wat er onderwezen werd.

Dit uitte zich met name in een trotse houding waarmee we onszelf boven anderen stelden. We gaven ook blijk van de veronderstelling dat God voornamelijk door ons zijn werk deed.

Deze opstelling heeft tot resultaat gehad dat er mensen gekwetst zijn, pijn gedaan zijn en innerlijke schade hebben opgelopen. Daarbij zijn mensen soms teleurgesteld geraakt in christenen in het algemeen.

We zijn tot erkenning gekomen dat door onze houding muren gebouwd zijn binnen het lichaam van Christus in plaats van dat wij ditzelfde lichaam op een liefdevolle manier dienden. Zonder het afbreken van die muren belemmeren wij de doorbraak van Gods herstel en opwekking in onze eigen gemeente, het lichaam van Christus en de omgeving waar God ons geplaatst heeft.

Daarom willen we gehoor geven aan wat God ons opdraagt met Zijn woorden: ‘Als mijn volk, dat alleen mij toebehoort, zich dan in gebed nederig tot mij wendt en zijn slechte praktijken laat varen, zal ik vanuit de hemel naar ze luisteren, hun zonde vergeven en hun land herstellen.’ (2 Kronieken 7: 14)

We hebben berouw van het feit dat we theologie en dogma’s nagevolgd zijn in plaats van ons volledig toe te wijden aan de liefde voor Christus. Hieruit volgend hebben we ook spijt van elke minachting in onze houding en uitingen die wij richting u, onze broeders en zusters, hebben laten blijken.

We denken hier niet licht over, en willen u nederig vragen of u ons dit wilt vergeven.

Ons gebed is dat God elke teleurstelling, pijn en schade zal genezen. Onze verwachting is dat dit herstel ten goede zal komen aan het onderlinge vertrouwen dat er zou moeten zijn en waar we ook naar uitzien.

De liefde van Christus spoort ons ertoe aan om in respect en hoogachting één volk te zijn. Door zo met elkaar op te trekken willen we gehoor geven aan de roeping het verlorene voor Jezus te winnen.

Ons verlangen en gebed is dat God ons hierin zal helpen.

We wensen u van harte Gods nabijheid en zegen toe.

De oudstenraad, namens Volle Evangelie Gemeente Sion,

Frans Vroon, Johan Vroege en Corrie Baartman.

Indien u wilt reageren willen wij u vriendelijk vragen dit schriftelijk te doen t.a.v. de oudstenraad naar onderstaand adres of per e-mail naar info@gemeentesion.nl

advertentie
advertentie