Doelpuntenfestijn bij Rapid

27 november 2007 om 00:00 Nieuws

Rapid wist vanaf de eerste minuut een grote druk te creëren op het vijandelijke doel en dit leverde al snel goede kansen op. Binnen tien minuten kwam Rapid op een 2-0 voorsprong via twee prachtige doelpunten van aanvoerster Charlotte Sterk. Dit gaf de dames de rust om verder te bouwen aan een grote overwinning. Na een kwartier spelen kwam Nikki Wattenbergh in het veld voor Ingeborg Wijting. Eerstgenoemde liet gelijk zien waar ze toe in staat is door binnen tien minuten twee maal te scoren. Met een 4-0 stand werd de rust bereikt.

Dames scoren er op los tegen DDHC: 9-0 GORINCHEM - Rapid mepte alle frustraties van de tegenvallende resultaten in de afgelopen twee weken van zich af tegen DDHC. Met liefst 9-0 werd de hekkensluiter naar huis gestuurd. Een zege die Rapid weer zelfvertrouwen gaf na de 2-1 nederlaag tegen koploper Liberty en het 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Geldermalsen. Met de zege houdt Rapid de tweede plaats stevig in handen.

De na de rust in het veld gekomen Gabrielle Kranenburg hielp Rapid vervolgens vlug aan een 6-0 voorsprong door twee maal op de goede plek te staan. Maar de Gorcumse dames vonden dit nog niet genoeg en gingen vol overgave door met het bestormen van het vijandelijke doel. Dit resulteerde in nog meer kansen en DDHC kwam totaal niet meer in het stuk voor. De inmiddels weer in het veld gekomen Ingeborg Wijting liet weer eens iets van haar klasse zien door met een prachtige backhand de 7-0 aan te tekenen.

Ondanks deze ruime voorsprong verzaakten de Rapid dames geen moment en bleven zij de druk op de ketel houden. Deze speelwijze leverde nog twee doelpunten op. Ingeborg Wijting en Gabrielle Kranenburg scoorden beiden nog één maal.