Veel clubs presteren niet naar verwachting

27 november 2007 om 00:00 Nieuws

REGIO - Voorafgaand aan het seizoen lieten BDU-kranten De Stad Gorinchem en Het Kompas Hardinxveld negen regionale voetballers de eindklassering op de ranglijst voorspellen. Wie achteraf gezien te hoog heeft ingezet, moet door het stof met een zelfbedachte tegenprestatie. Vooralsnog, ongeveer op de helft van de competitie, zijn zeven van de negen voorspellers de klos. Zo lijkt Tom Kant de GJS-dames te gaan fluiten, plannen we vast wat redactieruimte voor Unitas-trainer Philip den Haan en kunnen Robert Bezemer en Dave Beukers maar beter nu al beginnen het gras te maaien.

Leo Koswal: 4 - 6 (voorspelling - huidige stand)

Kozakken Boys-aanvoerder Leo Koswal voorspelde eind augustus een vierde plaats. Na elf speelronden staat de club twee treetjes lager, op de zesde plaats. De achterstand op de nummers vier en vijf (respectievelijk Hoek en DOVO) bedraagt vijf punten. Aangezien de Boys na een matige seizoensstart de weg omhoog weer hebben gevonden, denken we dat Koswal zijn tegenprestatie, een maatschappelijk initiatief waar hij het hele team bij gaat betrekken, nog wel kan ontlopen.

Philip den Haan: 4 - 7

Waar had Unitas gestaan zonder al die blessures? In ieder geval ruim op koers voor de door Den Haan voorspelde vierde plaats. Nu moet de Unitas-trainer genoegen nemen met een zevende stek. Gezien de aard van de blessures wordt dit niet gemakkelijk te overbruggen. De Stad Gorinchem reserveert alvast wat ruimte voor de beloofde column aan het eind van het seizoen. Ook kunnen de eerste Gorcumse organisaties zich al voorzichtig bij de krant melden. Want Den Haan gaat als tegenprestatie met het hele team aan een maatschappelijk initiatief meewerken.

Tom Kant: 7 - 11

Ook de initiators van het GJS Ladies Tournament zullen in het vuistje lachen. De eerste scheidsrechter lijkt namelijk al geregeld. Het ziet er vooralsnog naar uit dat de door Tom Kant voorspelde zevende plaats niet gehaald gaat worden. Het gat met nummer zeven Schelluinen bedraagt immers zeven verliespunten.

Jeffrey van der Meijden: 3 - 7

Ook Schelluinen presteert niet naar de eigen verwachting. Althans, niet naar die van Jeffrey van der Meijden. Zoals het er nu naar uitziet gaat hij aan het eind van het seizoen in zijn uppie de Vliet in. De voorspelde derde plek is met een achterstand van acht punten ver weg.

Marcel Slob: 2-1

Marcel Slob presteert als enige van het gezelschap boven de eigen verwachting. Waar hij een tweede plaats voorspelde, bezet SteDoCo de koppositie met drie punten meer dan Alblasserdam. De terreinbeheerder lijkt dus zelf de nieuwe tribune moeten gaan boenen. Slob gaat dat in ieder geval níet doen.

Rick van der Kooij: 6 - 10

Peursum-speler Rick van der Kooij voorspelde een zesde plek en zal waarschijnlijk een paar potjes vet in moeten gaan slaan voor de voetbalschoenen van zijn medespelers. Peursum bezet momenteel de tiende plaats, op vijf punten van de voorspelling.

Frank Clements 7 - 12

Frank Clements gaat de kantinecommissie van Herovina, zoals het er nu naar uitziet, een handje helpen. Met de vooraf ingeschatte zevende plek lijkt de beloofde avond bardienst namelijk dichtbij te komen. De hekkensluiter heeft daar vooralsnog vier punten meer voor nodig. Het lijkt niet veel, maar het is bijna de helft van de totale productie tot nu toe.

Robert Bezemer en Dave Beukers: 1 - 5

Ai, ai, ai. Met elf punten achterstand op koploper SteDoCo kunnen Robert Bezemer en Dave Beukers maar beter vast gaan beginnen met het maaien van het Hardinxveldse hoofdveld. Tenminste, als ze ook wat tijd willen overhouden voor de belijning. Want het voorspelde kampioenschap zit er nu eigenlijk al niet meer in.

Mark en Jeroen van der Lee: 1-1

We eindigen positief. Een driewerf hoera voor de broers Mark en Jeroen van der Lee. Met de zeer overtuigende zege op Groot Ammers afgelopen weekend heeft koploper SVW een gat van zes verliespunten geslagen met de directe concurrent. Daarmee lijkt de tweeling Van der Lee de belofte om kampioen te worden vooralsnog in te gaan lossen. Zij zijn op dit moment dan ook de enige die aanspraak maken op de prijzen van de Stad Gorinchem.

advertentie
advertentie