Achilles valt in herhaling

27 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Achilles heeft het niet makkelijk in deze periode van de competitie; vorige week trof het de koploper, deze week kon Achilles aan de bak in een uitwedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, Oliveo. Het bleek iets teveel van het goede.

Achilles had te kampen met blessures, waardoor de Gorcumers het zonder afstandsschutters moest stellen. Achilles bleek echter net als vorige week wederom zeer gemotiveerd en speelde deze wedstrijd met veel strijdlust. In de eerste helft kon Achilles lang bijblijven in het scoreverloop met Oliveo. Vlak voor rust kon Oliveo echter profiteren van een verdedigend zwakke fase van Achilles. Hierdoor werd de ruststand 18-11 in het voordeel van Oliveo.

In de tweede helft herpakte Achilles zich en kon mede door goed keeperswerk van Edgar de Bruijn knap mee in de strijd met Oliveo. In de aanval steeg Patrick Favier boven zichzelf uit; hij speelde een uitstekende partij en werd met liefst tien doelpunten topscoorder bij Achilles. De wedstrijd eindigde in een 30-23 overwinning voor Oliveo. Ondanks het verlies blijft Achilles gemotiveerd; met het vertoonde spel is niets mis, het kan niet anders of binnenkort gaat Achilles wedstrijden winnen.

Zondag speelt Achilles een thuiswedstrijd; dan is in de Van Rappardhal om 12.15 uur De Meeuwen uit Rotterdam de tegenstander.