GKV heeft eerste overwinning van het zaalseizoen binnen

27 november 2007 om 00:00 Nieuws

In de eerste helft hadden beide ploegen grote moeite met de afronding. Pernix speelde met veel overgave, maar wel erg gehaast en GKV toonde opstartproblemen. Na een 2 – 0 achterstand was het Saskia de Waard die na negen minuten voor GKV de score opende.

LEIDEN - GKV heeft de eerste overwinning van het zaalseizoen binnen. In Leiden werd tegen Pernix met 10-15 verslagen. Daarmee herstelden de Gorcumse korfballers zich van de nederlaag tegen Albatros. Toch is de echte scherpte bij GKV, met name bij de puntspelers van het herenviertal, er nog niet.

Via korte kansen onder de korf van Fanny Schep en Patrick van Bezooyen trok GKV de stand naar 3 – 3, met nog tien minuten op de klok. Een benutte vrije bal en wederom een korte kans zorgden uiteindelijk voor een 4 – 5 ruststand. Na de rust gaf GKV gas en liep de ploeg uit naar 5 – 9 door een strafworp van Kees Baks, een afstandschot van Saskia de Waard, een afstandschot van aanvoerder Willem Roest en een mooie afronding van Patrick van Bezooyen. De thuisclub kon hier weinig tegenin brengen.

Met een mooie actie van Rachid Maachi en een dubbelscore van de bijzonder zuivere Patrick van Bezooyen werd de stand naar 6 – 12 getild. Pernix voerde twee wissels door, waardoor aanvallend meer gebracht kon worden. Toch waren het weer Saskia de Waard en Patrick van Bezooyen die voor GKV scoorden: 7 – 14. Coach Jan Tromp liet de junior Rudolph Dekker met nog acht minuten op de klok in de hoofdmacht debuteren. Dankzij twee strafworpen kon Pernix wat terug doen en met een een afstandschot van Rachid Maachi werd de eindstand 10 – 15 bepaald.