Derde ronde Rockslag

1 december 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – Na de uiterst succesvolle tweede avond van de 11-de Rockslag Bij Gorinchem met honderden bezoekers wordt op zaterdag 8 december alweer de derde ronde georganiseerd in ’t Huys van Breughel. Weer drie in stijl zeer uiteenlopende bands, die in willekeurige volgorde optreden.

Dickie en de Subtielloos bestaat een kleine twee jaar en maakt rudimentaire songs, die gerekend zouden kunnen worden tot de ‘old skool punk’ en die teksten bevatten waarin alles mogelijk is – behalve discriminatie – en die veelal een knipoog in zich hebben. Het nummer ‘Waar Zijn De Meisjes?’ verscheen op de SLIM cd 2006 en de negen tracks bevattende debuutschijf staat op uitkomen.

Doyle is een trio dat in mei van dit jaar werd opgericht en bestaat uit zanger/gitarist Joeke Knijft, basgitarist Dijon Bogers en drummer Frank Randau. De gezamenlijke voorliefde is ‘Stoner Rock’, zoals we die kennen van bijvoorbeeld Kyuss en Monster Magnet en de stijl van de eigen geschreven nummers is derhalve slow, deep en hard.

Purple Oak is wat bezetting betreft de grootste band: vijf personen. Weer zelf geschreven songs, die variëren van up tempo rock, via gezellige popsongs naar rustige luisternummers. Het is de bedoeling van het quintet om de bezoekers van een optreden opgewekt naar huis te sturen en dat wordt onder andere bewerkstelligd door de vrolijke teksten met hier en daar een nuchtere ondertoon.

’t Huys van Breughel opent de deuren zaterdag 8 december om 21.00 uur en de eerste band begint een uur later. Entree drie euro.

advertentie
advertentie