Assertiviteitstrainingen voor volwassenen en jongeren bij Trema

1 december 2007 om 00:00 Nieuws

REGIO - De sector algemeen maatschappelijk werk van welzijnsinstelling Trema in Nieuwendijk biedt bij voldoende deelname in het voorjaar van 2008 weer een aantal cursussen aan.

Assertiviteitstraining volwassenen

Een ervan is de assertiviteitstraining ‘opkomen voor jezelf’. Deze cursus is bestemd voor volwassenen en bestaat uit 10 bijeenkomsten van 2½ uur. Hierbij komt steeds een onderwerp ter sprake komt dat kan helpen bij het leren beter op te komen voor jezelf. Leer voor je mening uit te komen, leer te zeggen wat je precies bedoelt zonder je daarbij schuldig te voelen of de ander te kwetsen.

Bij voldoende deelname wordt deze cursus zowel in het voorjaar als najaar georganiseerd. Voor deze cursus bestaat veel belangstelling, dus als u geïnteresseerd bent, neem dan snel contact op. De kosten voor deelname bedragen € 23,--. Dit is inclusief lesmateriaal, koffie en thee.

Sociale vaardigheidstraining voor jongeren

Deze cursus is bedoeld voor jongens en meisjes die het voortgezet onderwijs volgen in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar. Veel jongeren vinden het moeilijk om contact te maken met anderen en worden daar onzeker en zenuwachtig van. Gelukkig kun je hier iets aan doen. Daarom organiseren wij deze cursus waarin je kunt oefenen met sociale vaardigheden. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en leer je beter voor jezelf op te komen. Dit kan je weer helpen om makkelijker met anderen om te gaan, een praatje te maken, je mening te geven en vragen te stellen. Deze cursus bestaat uit 8 tot 10 bijeenkomsten van 2 uur. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 20,--, o.a. voor drinken en een werkboekje.

Meer weten of aanmelden?

Bent u geïnteresseerd, wilt u informatie of wilt u zich aanmelden voor een van deze groepswerkactiviteiten dan kunt u contact opnemen met Henk van Bebber van het maatschappelijk werk, telefoon 0183-408444. U kunt tevens folders opvragen waarin meer informatie staat over de verschillende cursussen. De informatie en de folders zijn ook te bekijken via de 'sector algemeen maatschappelijk werk' op www.trema.org. Aanmelden kan via e-mail: maatschappelijkwerk@trema.org.

advertentie
advertentie