CHC-Vuren 2-4

4 december 2007 om 00:00 Nieuws

Pikant treffen op de Zwaaier. LRC heeft niet minder dan zes spelers met een Kozakken Boys-verleden in de A-selectie. Zij konden hun oude ploeg echter niet naar een nederlaag spelen. De thuisploeg was met 2-0 te sterk voor de neo-Hoofdklasser.

Oorvijg voor Herovina; punt SC Gorkum

Op de eerste tien minuten na konden de bezoekers nooit in hun spel komen. De Werkendammers kregen kans op kans, maar maakten het zichzelf moeilijk door de mogelijkheden niet te benutten. Pas na een uur wist Melvin Zimmerman de nul van het scorebord te schieten. Nota bene centrale verdediger Thijs Binnerts was verantwoordelijk voor Kozakken Boys’ tweede treffer.

Blije gezichten dus na afloop, ook omdat het late aanvangstijdstip (17.00 uur) gezien de publieke belangstelling een schot in de roos bleek. Dat het elftal daarbij op het veld aan klantenbinding deed, was mooi meegenomen.

Herovina heeft de veilige posities nog steeds in het vizier, maar de formatie is wel duidelijk aan een mindere reeks bezig. Nummer drie Dubbeldam was zaterdag duidelijk de betere in eigen huis: 4-0.

Het duurde veertig minuten voordat de thuisploeg het eerste gaatje in de Herwijnse defensie had gevonden. In de tweede helft liet Bertie Hoevers een goede kans op de gelijkmaker liggen, waarop Dubbeldam keihard wist toe te slaan. De ploeg scoorde twee keer in een minuut, waarop voor Herovina alle hoop op een goed resultaat vervlogen was. De 4-0 deed extra zeer.

Zaterdag speelt het elftal thuis tegen Papendrecht.

Sleeuwijk heeft de kans laten liggen om afstand te nemen van achtervolger Altena. Door het gelijkspel van de Roefbewoners heeeft de Nieuwendijkse vereniging nu evenveel verliespunten als de withemden.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. SSC ‘55 probeerde het twee keer van afstand, maar keeper Patrick Werther kon de inzetten redelijk makkelijk keren. Sleeuwijk kon aan het eind van de eerste helft pas echt druk zetten op het vijandelijke doel. Daarbij kreeg het slechts twee mogelijkheden, maar Remko Viveen en even later Arjo Nederveen vergaten direct uit te halen. De SSC defensie kon daardoor makkelijk herstellen. Ook in de tweede helft kregen beide teams weinig kansen. Met het inbrengen van een extra aanvaller probeerden beide ploegen de winst nog te forceren, maar zij slaagden daar niet meer in.

Na de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen dezelfde Kerkwijk, had SC Gorkum heel wat goed te maken. De ploeg speelde sterk en gaf bijna niets weg in de eerste helft. Desondanks kreeg het een doelpunt tegen na een kwartier spelen. Een afstandsschot dwarrelde letterlijk het Gorcumse doel in: 0-1. Na een half uur spelen was Uslu verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

Na de thee waren de beide teams tot het laatste kwartier aan elkaar gewaagd. Een slotoffensief van Kerkwijk leverde een tweetal goede kansen voor de gasten op, maar de Gorcumse goalie hield beide keren zijn team op de been.

De Streepjes hielden stand in de return tegen Groot Ammers en pakten zo in één week tijd vier punten van haar directe concurrent.

Bij verlies zou SVW de koppositie kwijtraken aan de Ammerse opponent en daardoor ontspon zich een boeiend gevecht. Kansen waren in de eerste helft spaarzaam. Wel kreeg Toefik el Amghar de kans SVW aan de leiding te brengen. Deze kans was niet aan hem besteed. Groot Ammers wist zich geen raad met de sterke defensie van de Streepjes en zo gingen beide ploegen met 0-0 rusten.

Na de rust een sterker SVW en het was dan ook wachten op de 0-1, maar deze middag waren de kansen niet besteed aan de aanvallers. Toefik el Amghar had wel pech toen een inzet van hem op de paal belandde. Het laatste kwartier hielden de Gorcumers uitstekend stand en koesterden zij het ene punt.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen buurman Unitas op het programma.

HSSC ‘61 nam wraak op de zege van Arkel, vorige week. Op eigen terrein walste de ploeg uit Hei- en Boeicop met 3-0 over de withemden heen.Schutter Peter van Zanrten wees zijn ploeg de weg door de eerste treffer voor zijn rekening te nemen. HSSC ‘61 voegde daar nog een tweede en derde treffer aan toe.

Een dreun voor SVS ‘65. Het niet bijster sterke Leerdam Sport ‘55 speelde de Spijkse ploeg naar een 4-0 nederlaag. De 1-0 zege in de heenwedstrijd was in één klap vergeten. Zowel bij SVS ‘65 als de vereniging uit de Glasstad.

Om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de competitie, was winst voor Vuren noodzakelijk. Na vijf minuten zat de ploeg al op het goede spoor toen Jesse van Ekeren de 0-1 binnenschoot. De gasten zetten door en na 25 minuten vergrootte Wim Schijf de verschillen. Tim Ippel schoot 0-3 binnen en Vuren zat op rozen. Na de 1-3 was wederom Van Ekeren goed voor de 1-4. De 2-4 deed geen pijn.