Weer Winterfestijn binnenstad

4 december 2007 om 00:00 Nieuws

,,Vorig jaar was de eerste keer dat we een Winterfestijn hielden. Daar leer je natuurlijk veel van, zodat we dit jaar sommige zaken anders aanpakken,” aldus vertelt Van Bel. Zo heeft de organisatie nadrukkelijk naar de omgeving en de aankleding gekeken. De afdeling Groen van het Wellant College zal de Grote Markt aankleden met kerstbomen, guirlandes, kerstlichtjes en dit jaar komt de grote kerstboom terug op de Grote Markt.

Zwieren op de ijsbaan Grote Markt GORINCHEM - Warme wind of niet, in de Gorcumse binnenstad kunnen liefhebbers van 15 december tot 6 januari weer schaatsen op de kunstijsbaan. Binnenstadsmanager Joop van Bel heeft de organisatie van het een en ander bijna rond. De aankleding zal aanzienlijk mooier worden dan vorig jaar. Het verenigingsleven is uitgenodigd zich tijdens het Winterfestijn te presenteren. En nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom.

,,We hebben wat moeten passen en meten, maar het gaat zeker lukken,” vervolgt de binnenstadsmanager. De ijsbaan komt op dezelfde plaats als vorig jaar. De kleedruimte, waar ook de schaatsen verhuurd worden, zal dit jaar groter zijn. Daar komen nu ook twee toiletten. Aansluitend bij de horeca-tent komt een verhoogd terras, eigenlijk bovenop de vijver bij de fontein. Daarnaast staat de mooie Grote Markt-kerstboom. Langs de voorgevel van het Gorcums Museum komt een doek van veertien bij twee meter met daarop afbeeldingen van wintertaferelen. Al met al moet het een plaatje worden voor het oog. En aan de muziek is eveneeens gedacht. Gedurende de openingstijden van de ijsbaan wordt gezellige wintermuziek gedraaid waarop de schaatsers kunnen zwieren.

Pand Westerveld

Het pand Westerveld op de hoek met de Molenstraaat wordt bij het Winterfestijn betrokken. ,,Het staat nu leeg, dat is geen gezicht. Gelukkig hebben we van de eigenaar toestemming om hier iets in stijl te organiseren.” Women4Art zal binnenkort de etalagepoppen, die er al staan, in kerstsfeer aankleden. Verder wordt er in de voormalige winkelruimte een kerstboom versierwedstrijd gehouden.

Muziekverenigingen en zangkoren kunnen zich bij Joop van Bel melden voor muzikale optredens mits het om een kerstrepertoire gaat. ,,We kunnen geen fianciële vergoeding geven, maar wel glüwein, warme chocolademelk en dergelijke. En voor het verenigingsleven is het een mooie gelegenheid zichzelf te presenteren.” Het Popkoor 0183 heeft zich als eerste gemeld. Dit koor verzorgt op 23 december vanaf 14.30 uur een kerstoptreden.

De officiële opening vindt 15 december om 17.00 uur plaats. De ijsbaan is daarna dagelijks tot 22.00 uur geopend. In de eerste week is er schoolschaatsen. In de kerstvakantie is het van 10.00 tot 22.00 uur vrij schaatsen. Het publicatiebord bij de baan wordt dagelijks ‘ge-update’ en actuele informatie is ook te vinden op www.gorcumswinterfestijn.nl

Voor het Winterfestijn worden overigens nog wel vrijwilligers gezocht. ,,We hebben de diensten korter gemaakt van zes naar vier uur, maar dan zijn er wel weer meer mensen nodig,” legt Joop van Bel uit.

advertentie
advertentie