De wieken van de molen.......

4 december 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De oplettende wandelaar moet het opgevallen zijn. Molen De Hoop aan de Dalemwal in Gorinchem mist sinds enkele dagen twee wieken. De wieken zijn er niet afgewaaid en ook wordt de molen niet afgebroken zoals een enkeling bezorgd kwam informeren bij de molenaars van De Hoop.

De twee wieken zijn verwijderd omdat zij gerestaureerd dienen te worden. Een klus die de provincie Zuid-Holland eigenlijk niet voorzien had. Tijdens een schilderbeurt kwam naar boven dat de wieken in een slechte staat verkeerden. Meteen werd actie ondernomen door de provincie. Voorlopig worden slecht twee van de vier wieken hersteld. De andere wieken zijn er iets beter aan toe, maar moeten zeker ook hersteld worden. Dit gaat volgend jaar of het jaar daarop pas gebeuren. De provincie geeft aan daar nu nog geen geld beschikbaar voor te hebben.

De reparatie van de wieken gaat zo’n 22.000 euro kosten. De restauratiewerkzaamheden zullen ongeveer zes weken in beslag gaan nemen. Tot die tijd staan de wieken van de molen aan de Dalemwal stil.

advertentie
advertentie