Graaf Reinaldschool

4 december 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - O.B.S. Graaf Reinald aan de Top Naeffstraat 26 heeft afgelopen week meegedaan aan het KRO programma ‘Dropzone’.

KRO’s ‘DropZone’ is een avontuurlijk en spannend kinderprogramma. Twee kinderen van 11/12 jaar (groep 8, basisonderwijs) worden ergens in Nederland gedropt. Ze moeten aan de hand van het landschap en de kaart ontdekken waar ze zijn. In en om het dorp of stad voeren ze vervolgens twee opdrachten uit. Doel is om de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren en uiteindelijk om binnen een bepaalde tijd terug op school te zijn. Op deze manier wil de KRO de aardrijkskundige kennis van de kinderen en de kijkers bevorderen. Het programma heeft qua opzet en dynamiek dezelfde sfeer als ‘ZigZag’.

,,Eerst heeft een screening plaatsgevonden, waar twee kinderen uit groep 8 uit gekozen zijn als kandidaten. Zij hebben afgelopen dinsdag het spel gespeeld. Bart en Wendy werden ‘s morgens vroeg opgehaald. Ze kregen een blinddoek voor en gingen op pad. Op een parkeerplaats ‘ergens’ onderweg stapten ze in een andere auto de ‘Dropmobiel”. Op school duurde het wachten wel lang, maar ondertussen waren er de opdrachten via de SMS. Ook hier werd hard gewerkt om de ‘dropplaats’ te ontdekken. Met bewonderenswaardig geduld van de kinderen uit de klas, maar ook van een heleboel andere kinderen, leerkrachten en ouders van onze school werd op Wendy en Bart gewacht. Super was het laatste half uur toen we gingen oefenen voor de binnenkomst. Mèt alle spandoeken en T-shirts aan deden we met z’n allen de wave en schreeuwden en zongen we het dak van school. Geweldig. Voor Bart en Wendy (en eigenlijk voor iedereen) was de terugkomst op school het mooiste moment van de dag. Het wachten, inmiddels was het bijna 19.00 uur, werd beloond daar waren ze. De laatste koffer ging open en... We weten de uitslag, maar die mogen we nog niet verklappen tot de uitzending geweest is De datum hiervan is nog niet bekend. We weten alleen dat het programma begin 2008, op Zeppelin Nederland 3 wordt uitgezonden”, vertelt woordvoerster Marion Schalk.

advertentie
advertentie