Regen aan clubrecords PCG in tweede kwalificatiewedstrijd

4 december 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De tweede kwalificatiewedstrijd in de competitie van de Zwemkring Rotterdam werd voor PCG dit keer geen stortvloed aan persoonlijke records, maar mondde uit in een ware regen van clubrecords.

Dat begon al bij de meisjes op de 4x50 meter vrije slag estafette waar Eline van den Hoek, Cherita Bogaard, Esmee Nooitrust en Doris Kragten het clubrecord uit april verbeterden. Hierna waren het de jongens, Jeremy Slob, Robin Iking, Quint Gerdes en Rick van Bemmelen, die het drie jaar oude clubrecord op de 4x50 meter wisselslag verbeterden.

Aan het eind was het nogmaals raak met de estafettes. De dames gingen op de 4x50 meter wisselslag estafette sneller dan de PCG-ers die dit in november 1991 deden. Het toetje kwam van Martijn Bogaard, Jeremy Slob, Paul Sterk en Robin Iking, die het clubrecord op de 4x50 vrij bij de heren verbeterden. Ze gingen bijna vijf seconden sneller dan het hun eigen clubrecord uit maart 2007. PCG moest het vandaag in de wedstrijd met één gouden plak doen voor Eline van den Hoek op de 50 meter vrije slag. Ze moest hier wel een persoonlijk record voor zwemmen. Ze werd op het ere schavot geflankeerd door Cherita Bogaard, die brons pakte. Erik van Lopik had vandaag echte tegenstand en dat resulteerde in een mooie persoonlijke toptijd op de 100 meter vrije slag en een tweede plek. Op de 50 meter schoolslag was er ook een verbetering van zijn persoonlijk record en nu een derde plek. Florina de Zeeuw en Mariëlle Muilenburg zwommen zich met de vlinderslag naar een tweede en derde plaats. En Quint Gerdes verraste vriend en vooral de vijand op de 100 meter wisselslag. Met een verbetering van zijn PR met zeven seconden mocht hij een bronzen medaille ophalen.

advertentie
advertentie