Koploper Goba moet gaan waken voor onderschatting van kleintjes

4 december 2007 om 00:00 Nieuws

BERLICUM - Goba is ook na de uitwedstrijd in Berlicum nog steeds koploper. Toch was de met 57 - 71 gewonnen wedstrijd tegen het met slechts twee punten geklasseerde Springfield niet overtuigend te noemen. Eerder bleek Goba al moeite te hebben met laagvlieger LUSV. De Gorcumers zullen dus moeten waken dat het de kleintjes niet te zeer gaat onderschatten.

Er werd uiteindelijk toch eenvoudig gewonnen, maar het tempo lag voor Goba-begrippen te laag en soms werd er weinig geconcentreerd gespeeld tegen het defensief fysiek sterke Springfield. Dat leidde tot een rommelig wedstrijdverloop met veel balverlies aan beide kanten.

Goba bezit over een brede selectie. Half december wordt deze versterkt met de 2.10 meter lange Wladimir Stepanian. De Armeen heeft veel ervaring in buitenlandse teams en traint al maanden mee met Goba. Tegen Springfield keerde Vangelis Zafiriadis keerde terug na zijn knie-operatie. Ondertussen hoopt de club op het doorbreken van jeugdtalenten Robin Verspui en Lex Brokking. Verspui zat wel op de bank, maar kon vanwege blessures niet spelen. Brokking moet zich bewijzen in het geringe aantal minuten dat hem geboden wordt, waar hij in de jeugd gewend was hele wedstrijden te spelen.

advertentie
advertentie