‘Parel moet opgepoetst worden’

4 december 2007 om 00:00 Nieuws

Vernieuwend, een plan met lef, creatief, getuigd van visie, droomplan, ambitiues. Dit zijn slechts enkele van de vooral lovende termen die de raad uitspreekt over het gebied Bastion II. Ondanks deze lyrische woorden, worden er ook kritische kanttekeningen geplaatst. Met name rondom de herhuisvesting en de communicatie naar bewoners toe verwacht de raad dat er uiterst zorgvuldig gehandeld zal worden.

GORINCHEM - Lyrisch zijn de raadsleden over het plan Bastion II dat onlangs werd gepresenteerd. Toch plaatsen ze hier en daar een enkele kanttekening.

,,De huizen aan de Bagijnenwalstraat zijn slecht. Wij zijn dan ook voor sloop. Wij hopen wel dat de huidige bewoners terug kunnen keren naar hun vertrouwde wijk”, aldus Eva Dansen van de SP. Wethouder Jack Oostrum kan deze terugkeergarantie echter niet geven. ,,Het wordt een gevarieerd woningaanbod dat is zeker, maar in de prijsklasse van de huidige woningen komt niks terug. De huren liggen nu laag doordat er allerlei faciliteiten ontbreken. Een deel van de bewoners zal terug kunnen keren, maar voor de anderen zullen we uiterst zorgvuldig op zoek gaan naar andere woonruimte elders in de stad.”

De term ambitieus viel ook vaak tijdens het bespreken van de plannen voor het gebied Bastion II tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag. Rutger Van Breemen (GroenLinks) is zelfs bang dat het plan te ambitieus is voor de gemeente en ook Trix van der Torren (VVD) is voorzichtig positief. ,,Het is een plan met een enorme omvang en een enorme ingewikkeldheid. Ik hoop maar dat we ons hierin niet verkijken.”

Oostrum is blij met de complimenten. ,,Dit is onze parel en die moet opgepoetst worden daar zijn we het allemaal over eens. Ik begrijp de kanttekeningen, maar het is nu nog te vroeg om daar over te gaan praten. Voor ons ligt de visie, deze wordt nader uitgewerkt. In juni 2008 presenteren we het masterplan.”

advertentie
advertentie