Borstvoedingscertificaat voor jeugdgezondheidszorg Rivas

4 december 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het WHO-Unicef certificaat is onlangs door de stichting Zorg voor Borstvoeding uitgereikt aan de afdeling Jeugdgezondheidszorg van Rivas Zorggroep. Dit certificaat houdt in dat de medewerkers van de consultatiebureaus (de artsen en verpleegkundigen) voldoen aan strenge normen op het gebied van scholing, voorlichting en begeleiding van moeders die borstvoeding geven. Hierdoor behoren de consultatiebureaus in onze regio tot de 30% van consultatiebureaus in het hele land die deze zorg levert.

Sanny van Ginkel overhandigde namens de Stichting Zorg voor Borstvoeding de oorkonde en de plaquette aan Ellen de Klein, lactatiekundige van Rivas Zorggroep. Mevrouw van Ginkel benadrukte de grote gezondheidsvoordelen voor zowel baby als moeder. Er worden ook steeds meer gezondheidsvoordelen voor de baby op lange termijn bekend zoals; het voorkomen van overgewicht, het verminderen van het aantal oorontstekingen.

Maar ook de moeder boekt gezondheidswinst: bijvoorbeeld minder kans op bepaalde vormen van kanker en reumatoïde artritis. Deze voordelen voor de moeder zijn vooral aanwezig als zij de baby langer voedt. Ook blijkt dat steeds meer moeders in Gorinchem en omstreken weten dat een baby tot zes maanden uitsluitend borstvoeding nodig heeft. Steeds meer ouders weten de weg te vinden naar het Rivas-consultatiebureau als het gaat om vragen over, of begeleiding bij borstvoeding.

Regelmatig zal er onderzoek plaatsvinden of de kwaliteit van de zorg voor borstvoeding nog steeds op hoog peil staat. Dit bepaalt of het certificaat behouden mag worden. De medewerkers willen de voorlichting over en begeleiding bij borstvoeding nog verder te verbeteren.

advertentie
advertentie