Rapid-dames maatje te groot

4 december 2007 om 00:00 Nieuws

Na de ruime overwinning vorige week op DDHC was het zelfvertrouwen zichtbaar toegenomen bij Rapid en werd er, ondanks het slechte weer, bij vlagen zeer goed hockey gespeeld. Eigenlijk was er alleen in de eerste tien minuten sprake geweest van een gelijkopgaande strijd.

Gilze Rijen met 0-6 weggepoetst door hockeysters GORINCHEM - Het jonge damesteam van Rapid had zondag totaal geen moeite met middenmoter Gilze Rijen. De Gorcumse ploeg won met 0-7.

Daarna speelde het spel zich af op de helft van Gilze Rijen en was het vooral wachten op het eerste doelpunt. Dat kwam er na een kwartier toen Nikki Wattenbergh na een vrije slag van Rapid op de goede plaats stond en de bal in het doel tikte. Rapid voerde de druk nog verder op en dat leidde tien minuten later tot een fraai doelpunt van Ingeborg Wijting die de bal vanaf de rand van de cirkel langs de keepster knalde. Weer even later was het Yverna Bosch die de bal vanuit een lange corner nipt onder duikende keeper van Gilze Rijen in het doel liet belanden en de ruststand bepaalde op 0-3.

In de tweede helft regende het nog harder, maar liet Rapid blijken daar totaal niet mee te zitten. Het spel speelde zich opnieuw af op de helft van Gilze Rijen en Charlotte Sterk bracht de stand vanuit een slim genomen vrije slag al snel op 0-4. Vervolgens kreeg Rapid kort achter elkaar twee strafcorners die beide werden benut door Yverna Bosch, eerst door een tip-in na een door Charlotte Sterk ingeslagen bal, daarna door een rechtstreekse slag op doel, 0-5 en 0-6 derhalve. Een kwartier voor tijd bracht Yverna Bosch ook nog 0-7 op het bord door een soloactie langs de achterlijn succesvol af te ronden. Opnieuw een uitstekende prestatie van de jonge Rapid-dames, die de eerste competitiehelft afsluiten op de tweede plaats en volop uitzicht hebben op promotie.