Kerstrecital Olga Malkina en Pastorale

6 december 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Open Pastoraat verzorgt zaterdagavond 15 december in de Exoduskerk een kerstrecital door Olga Malkina (piano) en het koor Pastorale. Dit is bijzonder te noemen omdat het koor voor het eerst op deze wijze naar buiten treedt. En vanwege de combinatie van klassieke grootmeesters met liederen van Huub Oosterhuis. Voor de pauze speelt Olga Malkina werken van Bach, Beethoven, Mozart en Tippett. Na de pauze zingt Pastorale liederen van Huub Oosterhuis waaronder zijn in 1987 geschreven Klein Kerstoratorium, voor koor, solisten, piano, fluit, hobo en spreekstem.

Olga Malkina

Olga Malkina heeft in voorgaande jaren haar reputatie als technisch begaafd en muzikaal gevoelig muzikant ruimschoots waargemaakt. Olga werd geboren in de buurt van Wladiwostok. Op zesjarige leeftijd begon zij met pianospelen. Al snel werd duidelijk dat zij hiervoor bijzonder talent had. Na een opleiding aan de muziekschool is zij gaan studeren aan het conservatorium van Alma Ata waar zij in 1994 is afgestudeerd. Daarna heeft zij vele internationale masterclasses voor piano en orgel gevolgd bij grote pedagogen. Sinds 1995 woont en werkt zij in Nederland waar zij inmiddels met diverse symfonieorkesten heeft opgetreden, talloze solisten heeft begeleid en vele recitals heeft gegeven. Daarnaast geniet zij bekendheid als duo-partner van Nico Blom met wie zij samen Un Sospiro vormt. Een zeldzaam orgel- en pianoduo dat zich toelegt op vierhandige muziek voor orgel en piano.

Pastorale

Pastorale is het koor van het Open Pastoraat uit Gorinchem. Primaire taak van het koor is medewerking verlenen aan de zondagse diensten in de Exoduskerk. Gezien het steeds vernieuwende liturgische repertoire dat in het Open Pastoraat gezongen wordt is het zeer wenselijk daar met grote regelmaat een koor bij te hebben om de gemeente aan te sturen. Liederen op teksten van Huub Oosterhuis vormen, zeker wanneer het koor aanwezig is, dikwijls een groot aandeel in de liturgie. Liederen van Huub Oosterhuis worden de laatste vijfentwintig jaar op muziek gezet door Antoine Oomen en Thom Löwenthal. Daarvoor was het vooral Bernard Huijbers. Gezien de complexiteit van de daarbij behorende pianobegeleiding is het dringend gewenst daar een professionele pianist voor te hebben. Pastorale is dan ook zeer gelukkig Olga Malkina als vaste begeleider achter de vleugel te hebben. Daarnaast zijn er uiteraard ook andere dichters die gezongen worden. Sinds 1997 staat het koor onder leiding van Ben Ruysink.

Open Pastoraat

Het Open Pastoraat is een regionale gemeente voor eigentijds geloven. Het biedt onderdak aan mensen die op een open, ondogmatische en ruimdenkende manier in het leven, in de kerk en in de maatschappij willen staan. Mensen die in hun zoektocht de verhalen van Jezus ervaren als inspiratiebron en hun geloof inhoud willen geven vanuit eigen ervaring.

De recital vindt plaats op zaterdag 15 december in de Exoduskerk, Mollenburgseweg 15 in Gorinchem. Aanvang 19.45 uur, kerk open 19.15 uur. Toegang € 7,50

advertentie
advertentie