Vijf man aangehouden na uit de hand gelopen verkeersruzie

7 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE/GORINCHEM - De politie van Ede heeft dinsdagavond op de Fultonstraat in Ede vijf man opgepakt na een uit de hand gelopen ruzie. De vijf aangehouden mannen in de leeftijd van 16 tot en met 52 jaar en afkomstig uit Ede, Gorinchem, Putten en Vuren, worden verdacht van mishandeling en openlijke geweldpleging.

De aanleiding tot de vechtpartij zou een aanrijding zijn geweest tussen de bestuurder van een vrachtwagen, een 52-jarige man uit Putten, en een personenauto, bestuurd door een 23-jarige man uit Vuren. De aanrijding zou gebeurd zijn op de autosnelweg A15 in de omgeving van Gorinchem. Na de aanrijding zou de trucker zijn doorgereden. De man uit Vuren zette daarop de achtervolging in die uiteindelijk omstreeks half negen eindigde in Ede. Daar kwam het tot een handgemeen tussen de Puttenaar, de man uit Vuren, diens passagier (een 24-jarige Gorinchemmer) en twee Edenaren van 16 en 28 jaar. Alle betrokkenen liepen daarbij verwondingen op. Ook zou er bedreigd of geslagen zijn met ijzeren staven. De beide Edenaren zouden door de Puttense chauffeur zijn gewaarschuwd tijdens de achtervolging. De politie heeft na verhoor de mannen uit Vuren en Gorinchem vrijgelaten.

De overigen zitten nog vast. Door de politie zijn een ijzeren staaf en een betonschaar in beslag genomen die bij de vechtpartij zouden zijn gebruikt.

advertentie
advertentie