Samenwerking voor openbare verlichting

7 december 2007 om 00:00 Nieuws

GIESSENLANDEN - Veertien gemeenten in de regio Grote Rivieren tekenen woensdag 12 december een samenwerkingsovereenkomst voor het onderhoud van de openbare verlichting door CityTec. Bijzonder aan deze operationele samenwerking is dat er één centraal beheerbureau komt dat de onderhoudswerkzaamheden voor alle gemeenten gaat aansturen.

Een werkwijze die uniek is in Nederland. De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door de 14 gemeenten vindt plaats tijdens een officiële bijeenkomst in het gemeentehuis van Giessenlanden. Wethouder Hans Freije van Giessenlanden en directeur Van Meer van CityTec zullen tijdens deze bijeenkomst de overeenkomst verder toelichten.

In het verleden had elke gemeente een afzonderlijk contract met een energieleverancier voor het onderhoud van de openbare verlichting. Door de liberalisering van de energiemarkt en nieuwe Europese regelgeving moesten de contracten opnieuw worden bezien. De gemeenten in deze regio (Alblasserdam, Giessenlanden, Gorinchem, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Leerdam, Liesveld, Nederlek, Nieuw-Lekkerland, Papendrecht, Sliedrecht, Vianen en Zederik) hebben dat moment aangegrepen om de Europese aanbesteding gezamenlijk op te pakken.

Kwaliteit

De overeenkomst voor de openbare verlichting is aangegaan met CityTec, een dochteronderneming van Eneco Energie die voorzieningen voor verlichting en verkeer verzorgt in ruim 130 gemeenten. CityTec kwam van alle aanbieders als beste naar voren vanwege de meest gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast zijn gedetailleerde afspraken gemaakt over het onderhoud op plaatsen waar dat van belang is voor de sociale en verkeersveiligheid.

advertentie
advertentie