Kookcursussen bij de Volksuniversiteit

7 december 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Wethouder H. Akkerman sprak bij het aanbieden van het cursusboekje voor 2007-2008 van de Volksuniversiteit. Hij vond het belangrijk dat de Volksuniversiteit samenwerkte met het bedrijfsleven van Gorinchem. Een van deze bedrijven is cateringbedrijf Stalenhoef eetcetera.

Dit bedrijf is enkele jaren geleden ontstaan vanuit kaaswinkel Stalenhoef aan het dr. H.B.W. Beckmanplein in Gorinchem Oost. Door vragen vanuit de winkel werd het idee geboren om een cateringbedrijf op te zetten. Al snel kwam er een samenwerking met de toenmalige kok van hotel Gorinchem, Louella Noorduijn. Bij dit hotel mochten de gerechten worden klaargemaakt en opgeslagen. Het eerste werk buiten de deur was een haringparty voor de firma PontMeyer Gorinchem. Er was ook al een samenwerking ontstaan met een werknemer van dit bedrijf Berry de Grunt, die als exkok graag nog in de keuken wilde invallen.

Het bedrijf werd in eerste instantie geleid door Arjon en Bianca Stalenhoef. Omdat het steeds beter ging met de catering werd, in overleg met hotel Gorinchem, Louella Noorduijn als vaste kracht aangetrokken. Later, nu bijna 1 ½ jaar geleden ging de catering onder de naam Stalenhoef eetcetera als VOF verder onder de leiding van Louella, uitvoerend werk, en Bianca voor de organisatie en administratie. Ze betrokken een pand op het Papland waar een mooie werkruimte werd opgezet, wat even later zelfs als kookstudio voor kookworkshops werd ingericht. In eerste instantie kon open worden ingeschreven, maar op dit moment kan alleen als groep van 12 tot maximaal 26 personen worden aangemeld. Het gaat dus goed.

Ondertussen was Arjon als vrijwilliger betrokken geraakt bij de Volksuniversiteit. Binnen de werkgroep PR wist hij zijn enthousiasme en kennis nuttig te maken. Omdat er steeds meer vragen van particulieren kwamen om een workshop te volgen, onstond het idee om binnen de Volksuniversiteit kookcursussen te gaan geven. Dat is dit cursusjaar voor het eerst aangeboden onder leiding van Louella Noorduijn. De eerste cursussen van twee avonden zijn achter de rug en het is heel prettig om er aan deel te nemen. Louella gaat op een ongedwongen wijze met de cursisten om waardoor het koken niet alleen leerzaam maar ook erg gezellig is.

Er zullen nog cursussen volgen voor vis (8 januari.), tapas (11 maart), truffels en bonbons (12 februari) en asperges (8 april). Voor alle cursussen zijn nog enkele plaatsen open. Ze worden gehouden in het Da Vinci College aan de Mollenburgseweg 82. Daarnaast wordt door Abbas Zadeh de cursus Perzisch koken gegeven en die start op maandag 21 januari 2008

Hoewel de Volksuniversiteit is opgezet om op een laagdrempelige wijze de burgers ontwikkelingscursussen aan te bieden, in het begin alleen taalcursussen, is het cursusaanbod ondertussen erg divers geworden. Waaronder dus ook deze kookcursussen.

Meer informatie te verkrijgen op www.volksuniversiteit.nl/gorinchem of via de e-mail Gorinchem@volksuniversiteit.nl of telefonisch op 183 646831

advertentie
advertentie