De beste wensen voor cliënten Voedselbank

8 december 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Caroline Tensen van het NCRV-programma De Beste Wensen onthaalde vorige week maandag cliënten van de Voedselbank Gorinchem op een geweldige winterse avond. Zo’n veertig mensen werden verrast met onder andere een heerlijk diner. De uitzending is op 28 december, Nederland 1 vanaf 20.30 uur.

De ruim veertig personen, waaronder zo’n tien kinderen, gingen eerst naar de ijsbaan waar ze heerlijk konden schaatsen. Ze werden tussentijds getrakteerd op chocolademelk en luisterden naar de vrolijke klanken van een Charles Dickenskoortje. Daarna toog het gezelschap naar ‘t Huys van Breughel voor een overheerlijk diner. De Kerstman liep daar eveneens rond en deelde grote cadeaus uit aan jong en oud. Kinderogen straalden en de ogen van volwassenen keken niet minder vrolijk. Ze waren helemaal in hun nopjes; de oh’s en ah’s waren niet van de lucht.

Gastvrouw Caroline Tensen genoot zelf ook zichtbaar en maakte zo nu en dan geanimeerd een praatje met de Voedselbankcliënten. Ook enkele bestuursleden van de Voedselbank waren op deze avond aanwezig, waaronder Jo van der Wal. Zij had namelijk de wens geuit bij de redactie van het NCRV-programma om cliënten van de Voedselbank een heerlijk avondje uit te bezorgen. (Niet voor niets heet het programma De Beste Wensen.) Jo komt regelmatig bij de mensen van de Voedselbank over de vloer en weet als geen ander hoe moeilijk gezinnen het hebben rondom de feestdagen. In de uitzending van 28 december vertelt zij daar uitgebreid over.

Niet alle cliënten van de Voedselbank maakten gebruik van het aanbod om aan de winterse avond met Caroline Tensen deel te nemen. Iedereen kan zich voorstellen dat je niet staat te trappelen om voor de camera te vertellen dat je voor je dagelijks brood afhankelijk bent van de Voedselbank. Sommigen trekken zich liever terug in de anonimiteit. Gelukkig heeft de crew van De Beste Wensen wel gezorgd dat zij een cadeau thuis bezorgd kregen.

Inmiddels zijn zo’n vijftig huishoudens in Gorinchem aangewezen op een voedselpakket van de Voedselbank. Het gaat om zeventig volwassenen en ruim vijftig kinderen. De Voedselbank is op haar beurt afhankelijk van giften uit de Gorcumse samenleving. Wie nu een gift stort op giro 52 66 993 ten name van Steunpunt Voedselbank Gorinchem, weet in elk geval dat ook mensen in de koude wintermaanden na kerst kunnen rekenen op een warme maaltijd. Meer info is te vinden op www.voedselbankgorinchem.nl.

advertentie
advertentie