Advents-kerstzangavond

11 december 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Christelijk Sliedrecht Mannenkoor Ichthus houdt op dinsdag 18 december een advents- kerstzangavond in de Grote kerk van Gorinchem. Het onder leiding van Martin Zonnenberg staande mannenkoor, heeft voor dit concert de Herv. Gem. Zangvereniging Vox Jubilans uit Waddinxveen uitgenodigd. Beide koren genieten landelijke bekendheid en werken ook samen op 2e Kerstdag in De Doelen in Rotterdam waar ze een kerstconcert verzorgen. Vox Jubilans staat, na het overlijden van Pieter Stolk dit jaar, onder leiding van André van Vliet.

De koren brengen, afzonderlijk en gezamenlijk, een reeks van gevarieerde, goed in het gehoor liggende kerstliederen ten gehore. Een van de hoogtepunten van het concert is het grote muziekstuk ‘Love Transcending’ van J.W. Peterson. Dit is een halfuur durend werk waar beide koren en de instrumentalisten aan zullen meewerken.

De aanvang is 20.00 uur en de toegang is vrij. Wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Deze avond is ook de nieuwe kerst cd van Ichthus met de titel ‘Kerstliederen uit diverse landen’ te koop. De cd kost € 12,50. Voor meer informatie over de koren en musici kunt u de websites raadplegen.

advertentie
advertentie