Schaatsen in de Gorcumse binnenstad

18 december 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In de Gorcumse binnenstad kunnen liefhebbers vanaf vandaag, 15 december, tot 6 januari weer schaatsen op de kunstijsbaan. De aankleding is aanzienlijk mooier dan vorig jaar. Het verenigingsleven is uitgenodigd zich tijdens het Winterfestijn te presenteren. De ijsbaan is dagelijks tot 22.00 uur geopend. In de eerste week is er schoolschaatsen. In de kerstvakantie is het van 10.00 tot 22.00 uur vrij schaatsen. Het publicatiebord bij de baan wordt dagelijks 'ge-update' en actuele informatie is ook te vinden op www.gorcumswinterfestijn.nl.

De organisatie heeft nadrukkelijk naar de omgeving en de aankleding gekeken. De afdeling Groen van het Wellant College heeft de Grote Markt aangekleed met kerstbomen, guirlandes, kerstlichtjes en de grote kerstboom is terug op de Grote Markt.

De ijsbaan ligt op dezelfde plaats als vorig jaar. De kleedruimte, waar ook de schaatsen verhuurd worden, is dit jaar groter zijn. Daar staan nu ook twee toiletten. Aansluitend bij de horeca-tent is een verhoogd terras gekomen, eigenlijk bovenop de vijver bij de fontein. Daarnaast staat de mooie Grote Markt-kerstboom. Langs de voorgevel van het Gorcums Museum hangt een doek van veertien bij twee meter met daarop afbeeldingen van wintertaferelen. En aan de muziek is eveneeens gedacht. Gedurende de openingstijden van de ijsbaan wordt gezellige wintermuziek gedraaid waarop de schaatsers kunnen zwieren.

Pand Westerveld

Het pand Westerveld op de hoek met de Molenstraaat is bij het Winterfestijn betrokken. Women4Art heeft de etalagepoppen, die er al staan, in kerstsfeer aangekleed. Verder wordt in de voormalige winkelruimte een kerstboom versierwedstrijd gehouden.

Muziekverenigingen en zangkoren geven muzikale kerstoptredens. Van Bel: ,,Voor het verenigingsleven een mooie gelegenheid zichzelf te presenteren." Het Popkoor 0183 heeft zich als eerste gemeld. Dit koor verzorgt op 23 december vanaf 14.30 uur een kerstoptreden.

advertentie
advertentie