Politie start nieuwe jaar met acties

8 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Plaatsvervangend korpschef Gerrit den Uyl benadrukt dat de actievergaderingen geen invloed zullen hebben op de bereikbaarheid en beschikbaarheid van de politie. Dit betekent dat spoedeisende meldingen, die bijvoorbeeld binnenkomen via 112, zoals altijd worden afgehandeld. Wel zullen er deze donderdag minder mensen beschikbaar zijn op de verschillende politiebureaus.

REGIO - De politie Zuid-Holland Zuid houdt donderdag 10 januari zogenaamde actievergaderingen. De vergaderingen vinden plaats in het kader van het landelijke politieprotest waar de politie meer loon mee wil afdwingen.

Den Uyl kondigde de acties aan tijdens de jaarlijkse nieuwjaarspersbijeenkomst in het gloednieuwe districtsbureau aan de Dordtse Overkampweg. Tijdens deze bijeenkomst blikt het korps terug op de gebeurtenissen en eigen prestaties van het afgelopen jaar. Ook worden de ontwikkelingen en de speerpunten voor 2008 tegen het licht gehouden.

Opvallend was de mededeling van de plaatsvervangend korpschef dat de opsporingscapaciteit met betrekking tot vernieling bijna ‘uitgeput’ is. Gerrit den Uyl: ,,Vernielingen, zoals het slopen van bushokjes en graffitti, vormen een maatschappelijk probleem dat steeds meer toeneemt. Ten opzichte van 2006 steeg het aantal aangiften in 2007 met zes procent. Ten opzichte van 2003 is dit aantal zelfs met twintig procent toegenomen. Het probleem is dat we daders eigenlijk alleen op heterdaad kunnen betrappen. Daarvoor zijn we afhankelijk van melders. Eigenlijk worden we te weinig gebeld bij onraad en daarnaast hebben we meer hulp nodig van de ouders; weet wat uw kinderen doen. We zullen in toenemende mate proberen hen ook in de portemonnee te treffen.”

advertentie
advertentie