Eind aan lange zegereeks Goba

15 januari 2008 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Net als bij de seizoensstart is Goba ook het nieuwe jaar begonnen met een nederlaag in thuisbasis de Oosterbliek. De nederlaag bij de seizoensopening werd gevolgd door een onafgebroken serie van overwinningen die Goba winterkampioen maakte. Tegen New Stars kwam aan deze succesreeks een einde: 62-71.

New Stars klopt koploper in de Oosterbliek

Mogelijk was er sprake van onderschatting. Daar waar de gasten al aan de warming up waren begonnen, bleef het bij Goba lange tijd stil. Sinds coach Jan van Wijk de scepter zwaait over het eerste team is dat niet meer voor gekomen. Feit blijft dat vanaf het begin van de wedstrijd Goba achter de feiten aanliep, er niet goed werd verdedigd en het aanvallend ook moeilijk liep. Ook Goba’s nieuwe aanwinst Wladimer Stapanian zat met de nasleep van een forse griep op de bank en was eigenlijk niet inzetbaar.

Ondanks de moeilijke start ging Goba met een kleine voorsprong rusten 32-31.

De verwachting was dan ook dat na de pauze Goba aan de goed gevulde Oosterbliek zou laten zien waarom het koploper is in de eerste divisie. New Stars bleek daar echter niet aan te willen meewerken en trok, geholpen door een machteloos Goba, wederom de wedstrijd naar zich toe. Goba kreeg geen greep op de guards van New Stars die samen goed waren voor 60 procent van de score.

Even leek het toch nog goed te komen voor de lijstaanvoerder. Onder luide aanmoediging van het fanatieke thuispubliek kwam Goba in het vierde kwart bij 56-57 in balbezit met de mogelijkheid de wedstrijd te keren, maar ook deze aanval liep uit op niets. New Stars bleef op voorsprong en speelde de wedstrijd goed uit: 62-71.

advertentie
advertentie