Het Lingebos in actie voor War Child

5 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Toch was het bijzondere dag; er werd stil gestaan bij de vele duizenden kinderen die niet zomaar een balletje kunnen trappen op het gras, geen ouders meer hebben om mee te kamperen. Kinderen die vanwege de oorlog al veel te veel te veel hebben meegemaakt dan Nederlandse kinderen zich voor kunnen stellen. Het was donderdag de 7e nationale Ballonnendag voor War Child.

Spelletjes en ballonnen voor het goede doel SPIJK - Het leek afgelopen donderdag een dag als alle andere dagen op camping het Lingebos in Spijk. De zon scheen, kinderen speelden, ouders genoten van een welverdiende rust.

Camping Het Lingebos was een van de 125 campings, bungalowparken, attractieparken en zwembaden waar ruim 40.000 oranje ballonnen werden opgelaten voor kinderen die dagelijks te maken hebben met het conflict in Israël en de Palestijnse gebieden. Het is de tweede maal dat Het Lingebos mee doet aan deze ballonnendag.

Met de ballonnendag willen de recreatiebedrijven bereiken dat de vele kinderen die in Nederland vakantie vieren en plezier hebben, ook iets doen voor kinderen die het minder goed getroffen hebben. Elk jaar wordt in overleg met het War Child team een ander conflictgebied gekozen. Dit jaar komt de opbrengst van de Ballonnendag ten goede aan de projecten van War Child in Israël en de bezette Palestijnse gebieden. Niet alleen door de Nederlandse vakantiegangers werden op 31 juli ballonnen opgelaten, maar ook door de kinderen in de bezette Palestijnse gebieden zelf.

Overigens werden er deze dag niet alleen ballonnen opgelaten voor de kinderen in Israël en de Palestijnse gebieden. Er waren de hele middag ook allerlei spelletjes te doen. Natuurlijk werd er ook gesnoept, maar wie wilde snoepen moest dit eerst uit een bak water zien te vissen. Zonder handen! (zie foto) Wie mee wilde doen moest een kleine bijdrage betalen en dit geld was weer bestemd voor War Child.

advertentie
advertentie