‘Rocco hoort gewoon bij de stad’

5 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De winkel van papegaai Rocco sluit februari volgend jaar haar deuren. Is de actie om Rocco in de Westwagenstraat voor niks geweest? Eigenaresse van Dieca, de dierenspeciaalzaak die Rocco als levend reclamebord op de stoep heeft staan geeft het verlossende antwoord.

Dierenzaak gaat weg, maar Rocco blijft in de straat

,,Rocco woont hier al veertig jaar. Hij hoort gewoon bij Gorinchem. Ik zou hem graag mee willen nemen hoor. Hij is echt mijn maatje geworden, maar ik weet dat veel Gorcumers hem heel erg zouden missen. Rocco blijft dan ook gewoon hier in Gorinchem als wij weggaan. Rocco word waarschijnlijk overgenomen door de nieuwe ondernemer die hier een dierenzaak gaat beginnen en anders gaat hij naar de kinderboerderij.”

De eigenaren van de dierenspeciaalzaak sluit begin volgend jaar haar deuren. ,,Het is voor ons gewoon niet meer op te brengen. We betalen huur voor een A-locatie, maar we worden absoluut niet behandeld als een A-locatie. Daarnaast willen we graag een pand kopen en dat is hier in Gorinchem niet mogelijk.”

Niet alleen de huurprijs is volgens de eigenaresse van de dierenzaak de reden dat zij, en veel andere winkeliers, vertrekken uit de straat. ,,Er wordt hier heel veel geklaagd. De gemeente richt zich op de Gasthuisstraat, maar wij worden vergeten. Er wordt vanuit de gemeente te weinig gedaan om ook onze straat aantrekkelijk te maken voor het winkelend publiek. Ik heb het idee dat de gemeente de kop in het zand steekt.”

Volgens de onderneemster hebben zij vier jaar geleden, toen ze het pand aan de Westwagenstraat betrokken, al aangegeven dat er maatregelen getroffen moesten worden om de straat aantrekkelijker te maken. ,,Nu stoppen mensen vaak aan het einde van de Gasthuisstraat om vervolgens weer om te keren.” (Lees ook de voorpagina)

advertentie
advertentie