Westwagenstraat blijft zorgenkind

5 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

De Westwagenstraat is al lange tijd het zorgenkindje van het stadshart van Gorinchem. De gewenste grootse entree van de stad lijkt het maar niet te worden. Shoarmatenten en servicewinkels hebben de overhand, Discotheek DUS, die drie jaar geleden haar deuren sloot, maakt nog steeds volop reclame voor een feest ergens in 2005 en leegstaande panden ontsieren al maanden het straatbeeld.

‘Straat moet publiek weer aantrekken’ GORINCHEM - ,,Eigenlijk waren we nog niet zo lang geleden voornemens een feestje te vieren, want eindelijk was de Westwagenstraat vol. Helaas in een zeer kort tijdsbestek zijn er toch weer een aantal ondernemers vertrokken uit de straat en staan er weer een aantal panden leeg. De komende maanden zullen er daar nog een aantal bijkomen.” Aan het woord is binnenstadsmanager Joop van Bel. Hij doelt op kapsalon Aphrodite (in september naar de Boerenstraat), dierenspeciaalzaak Dieca (sluiting in februari 2009) en de tassenwinkel Flair.

,,De Westwagenstraat heeft zeker onze aandacht. Deze straat heeft er meer moeite mee dan de andere winkelstraten in Gorinchem om het hoofd boven water te houden. Met de huidige economie is het ook lastig om beginnende ondernemers naar ons toe te trekken. Starters melden zich in de huidige tijd nu eenmaal niet in grote getalen aan,” aldus Joop van Bel.

Ondernemers die gevestigd zijn in de winkelstraat klagen vooral over het feit dat de Westwagenstraat weinig onderdeel uit lijkt te maken van het stadshart. ,,Mensen lopen tot het einde van de Gasthuisstraat en keren dan weer terug. Op de een of andere manier lopen ze niet door,”aldus een van de winkeliers.

Van Bel beaamt dat er maatregelen genomen zullen moeten worden op de straat meer bij het centrum te betrekken. Tegelijkertijd geeft hij aan dat hij niet de gemeente is en dat hij slechts een adviserende rol heeft hierin. ,,Binnenkort hebben we wel weer gesprekken en daarin zal ik aangeven dat de winkelpromenade verder uitgebreid moet worden. Er moeten echt fysieke maatregelen getroffen worden om de Westwagenstraat meer bij de kern te betrekken.”

De gemeente verwijst op haar beurt naar het binnenstadsmanagement. ,,Natuurlijk zijn wij wel degene die uiteindelijk het laatste woord hebben in deze discussie, maar wij als gemeente hebben juist een binnenstadsmanager aangetrokken om zich met dit soort problematiek bezig te houden. De toekomst zal uitwijzen hoe het verder gaat met de straat,” aldus een woordvoerster van de gemeente.

u Lees ook pagina 7.

advertentie
advertentie